Hrvatska

HAK: Zatvorena A1 između Svetog Roka i Posedarja

Piše: PolitikaPlus

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, u pozoravaju u utorak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom preko Gornjeg Jelenja DC3), Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most.

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila te vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu zabranjen je promet za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 metara, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u unutrašnjosti.

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas od 15 do 23 sata te u srijedu od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Do 15. travnja 2021. godine, obvezna je zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u RH.

U prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen i Biograd-Tkon, katamaranska Novalja-Rab-Rijeka te brodska linija Vrgada- Pakoštane- Biograd.

Trenutačno željeznički putnički prijevoz teče uglavnom redovito.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HAK, A1