Hrvatska

Osijek: U županiji sedmero umrlih i najviše zaraženih dosad - 326

Piše: PolitikaPlus/Hina

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji umrlo je sedmero ljudi, a utvrđeno je čak 326 pozitivnih nalaza na koronavirus, što je najveći broj zaraženih u jednom danu od pojave koronavirusa u Hrvatskoj.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo testirano je 628 uzoraka, izvijestio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite na konferenciji za novinare.

Novopozitivni imaju prebivalište na području gradova Osijek (148), Đakovo (34), Valpovo (25), Belišće (22), šest u Našicama, osam u Belom Manastiru i četiri u Donjem Miholjcu . Kad je riječ o općinama, najviše novopozitivnih ima Čepin (24), slijede Petrijevci sa šest, po pet imaju Antunovac i Čeminac, po četiri Bilje, Bizovac i Darda, po tri Erdut i Punitovci, te po dvije Đurđenovac, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Koška, Popovac, Semeljci i Strizivojna. Po jednu novopozitivnu osobu imaju općine Draž, Feričanci, Jagodnjak, Podgorač, Satnica Đakovačka, Viškovci i Vuka.

Ravnatelj KBC-a Željko Zubčić konstatirao je kako se s povećanjem broja pozitivnih osoba povećava i broj hospitaliziranih.

„Na bolničkom liječenju je 219 osoba oboljelih od covida-19, i to 182 osobe u KBC-u, od kojih su 34 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 37 pacijenta s tim oboljenjem“, rekao je Zubčić.

U posljednja 24 sata umrlo je sedam osoba zaraženih koronavirusom, četiri žene i tri muškarca.

U KBC-u umrle su četiri žene  - iz Popovca rođena 1932. godine, iz Ivanovca 1950. godište, iz Valpova rođena 1942. godine i iz Osijeka 1938. godište. Umrla su dva muškarca  - iz Batine rođen 1928.  i iz Belog Manastira rođen 1962. godine. U našičkoj bolnici umro je muškarac iz Valpova rođen 1936. godine.

U samoizolaciji se na području županije nalazi 1.878 osoba, priopćio je Stožer.

Policija je provela 36 provjera osoba u samoizolaciji, od čega 35 samoinicijativnih provjera u kojima su svi zatečeni na prijavljenoj adresi. No,  prilikom provjere dojave građana za jednu osobu iz Višnjevca utvrđeno je kršenje mjere samoizolacije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

slavonija, koronavirus, pandemija