Zagreb

Zaraženi, a šeću: Muškarac htio otputovati iz Hrvatske, žena ušetala u ljekarnu

Piše: PolitikaPlus

Zagrebačka policija je zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti covid-19 kazneno prijavila ženu koja je zaražena došla u ljekarnu i pozitivnog muškarca koji je pokušao odletjeti iz Hrvatske.

Iako je znao da je zaražen, 59-godišnjak je pokušao otputovati iz Hrvatske te je u srijedu oko 6,30 sati došao u prostor za putnike Međunarodne zračne luke u Zagrebu, gdje je ubrzo utvrđeno da je pozitivan na koronavirus, izvijestila je policija.

Zaraženi putnik je izoliran od drugih putnika zračne luke, a potom je sanitetskim vozilom prevezen na adresu boravka u cilju liječenja i provedbe mjere.

No, nakon izlječenja očekuje ga kriminalističko istraživanje koje će protiv njega biti provedeno zbog sumnje da je širio i prenosio zaraznu bolest.

Za isto nedjelo osumnjičena je i 52-godišnja žena koju tereti da je 11. studenoga u popodnevnim satima napustila mjesto prebivališta i došla u ljekarnicu na području Zaprešića iako joj je zbog zaraze bila određena mjera liječenja u kući na adresi prebivališta.

Sumnjiče je da je time dovela u opasnost od širenja zarazne bolesti osobe s kojima je bila u kontaktu, odnosno zaposlenike i druge građane u ljekarnici.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS, ZARAŽENI