Hrvatska

HULIGANSKO PONAŠANJE: Državni tajnik vrijeđao policajce u kafiću u Vukovaru, oštetio i vrata u postaji

Piše: PolitikaPlus/Hina

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je u subotu da je pri kontroli poštivanja propisanih epidemioloških mjera u ugostiteljskom objektu u Vukovaru u subotu iza ponoći zatekla nekoliko osoba, od kojih je dvojicu muškaraca i privela zbog remećenja javnog reda i mira.

Kako su neslužbeno naveli pojedini mediji, riječ je o državnom tajniku Ministarstva hrvatskih branitelja Stjepanu Sučiću i ravnatelju Memorijalnog centra Domovinskog rata iz Vukovara Krunoslavu Šeremetu.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske priopćeno je da su policijski službenici sinoć, 27. studenoga, zajedno s inspektorima Civilne zaštite i Državnog inspektorata obavljati kontrolu ugostiteljskih objekata na području županije, kako bi nadzirali poštivanje Odluka Stožera civilne zaštite RH.

U subotu, oko 00,35 sati, u ugostiteljskom objektu u Vukovaru, policijski službenici su zatekli nekoliko osoba u konzumiranju pića, a tom prilikom je došlo i do narušavanja javnog reda i mira. Naime, prilikom legitimiranja jedan muškarac je odbijao dati na uvid osobnu iskaznicu, a drugi muškarac je negodovao prema policiji te narušavao javni red i mir, navodi se u priopćenju.

Kako bi utvrdili njihove identitete policija je obojicu dovela u službene prostorije. S obzirom da je drugi muškarac odbijao poći, doveden je uz uporabu tjelesne snage, dodaju iz PU vukovarsko-srijemske.

U službenim prostorijama policije utvrđeno je da je riječ o 61-godišnjaku i 40-godišnjaku, te je nad njima provedena prekršajna obrada zbog sumnje u kršenje javnog reda i mira (članak 17.).

Nakon dovršene obrade dvojica muškaraca puštena su iz službenih prostorija, a policija će ih prekršajno prijaviti zbog kršenja javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici.

"S obzirom da je 61-godišnjak prilikom ulaska u službene prostorije svojom radnjom uzrokovao oštećenje inventara, policija će o tome izvijestiti nadležnu instituciju zbog donošenja odluke o postojanju elemenata protupravnosti u njegovom ponašanju", priopćila je PU vukovarsko-srijemske.

 Vukovarsko-srijemski policijski službenici su zajedno s inspektorima Civilne zaštite i Državnog inspektorata obavili u petak navečer i subotu rano ujutro kontrolu ugostiteljskih objekata na području Vukovarsko-srijemske županije s ciljem nadzora poštivanja Odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, nakon što su noćas na snagu stupile nove epidemiološke mjere.

 Osim u Vukovaru, prekršaji su evidentirani i u ugostiteljskim objektima u Komletinacima i Ivankovu u kojima su također zatečeni gosti nakon propisanog radnog vremena objekta.

  U Ivankovu je oko 23 sata zatečeno oko deset gostiju.  Policija je spriječila njihovo daljnje zadržavanje u objektu te je protiv 24-godišnjaka iz Ivankova, koji je posluživao pića, podnijeto izvješće zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona u ugostiteljskoj djelatnosti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VUKOVAR, DRŽAVNI TAJNIK