Hrvatska

Dubrovnik: Srednje škole u županiji od 14. prosinca po modelu C

Piše: PolitikaPlus

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije izdao je u utorak preporuku da sve srednje škole u županiji od ponedjeljka, 14. prosinca, do 18. siječnja 2021. održavaju nastavu po modelu C, dok će se osnovne škole promatrati zasebno.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je kako smatra da je učenicima mjesto u školskim klupama, no u aktualnim okolnostima pandemije zadnju riječ mora imati epidemiološka struka.

„Mi kao osnivači smo stava da treba poslušati epidemiologe i prijeći na online nastavu, s ciljem sprječavanja širenja infekcije COVID-19. Vjerujem kako će razdoblje, u kojem će se učenici manje grupirati i u kojem neće biti putovanja u škole, povoljno utjecati na smanjenje epidemije koronavirusa“, rekao Dobroslavić.

Načelnik Stožera Joško Cebalo istaknuo je da je epidemiološka struka suglasna u svojim preporukama što se tiče održavanja online nastave. Zahvalio je ravnateljima, profesorima i svim djelatnicima škola na naporu koji ulažu kako bi učenici dobili što kvalitetnije obrazovanje u ovoj epidemiološkoj situaciji bez presedana.

S odlukom županijskog stožera složili su se svi ravnatelji srednjih škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a na sastanku je zaključeno kako se strukovna nastava u školama može održavati uz poštivanje svih epidemioloških mjera, s obzirom da je riječ o manjem broju učenika na istom mjestu.

Također, Županijski stožer je izdao preporuku svim učeničkim domovima u županiji da ostanu otvoreni upravo zbog održavanja tog strukovnog dijela nastave u pojedinim srednjim školama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DUBROVNIK, ŠKOLE