Kultura

Obuljen Koržinek: Kukuruzovićev odlazak ostavlja prazninu na glazbenoj sceni

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek uputila je u subotu izraze sućuti u povodu smrti velikog hrvatskog i svjetskog jazz glazbenika Damira Kukuruzovića, poručivši kako njegovim preranim odlaskom ostaje nemjerljiva prazninu na hrvatskoj glazbenoj sceni.

"Za svoj je glazbeni rad dobio brojna priznanja te će ostaviti nemjerljivu prazninu na hrvatskoj glazbenoj sceni kao vrhunski glazbenik, ali i kao izniman čovjek", poručila je ministrica Obuljen Koržinek u sućuti obitelji.

"Kritičari su isticali kako je Damir gitaristički virtuoz koji uz iznimne sviračke vještine uspijeva dosegnuti najvišu estetsku razinu, a kolege glazbenici i prijatelji njegovu srčanost i ljubav prema glazbi, jazzu posebice. Svoj je rodni grad, ali i Hrvatsku, stavio na svjetsku kartu jazz i blues koncerata organizirajući, između ostalih, Siscia open jazz & blues festival kojim je domaćoj publici kontinuirano približavao taj žanr i na koje je doveo vrhunske svjetske glazbenike. Jedan od vodećih hrvatskih jazz gitarista i dobitnik brojnih glazbenih priznanja", navela je ministrica Obuljen Koržinek.

Damir Kukuruzović umro je u subotu, u 45. godini od posljedica zaraze koronvirusom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DAMIR KUKURUZOVIĆ, Nina Obuljen Koržinek