Hrvatska

EPIDEMIJA: Osječko-baranjska županija: 198 novozaraženih, umrlo devet osoba

Piše: PolitikaPlus

U Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 sata testirano je 506 uzoraka te je potvrđeno 198 novih slučajeva zaraze koronavirusom dok je od posljedica zaraze umrlo devet osoba, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 36 naselja na području Županije. Najviše novozaraženih, njih 81 je na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (81), a slijede Đakovo (26), Našice (15) te Valpovo (10) dok ostala mjesta imaju manji broj novozaraženih, priopćio je Stožer.

U zadnja 24 sata u osječkom KBC-u i Općoj županijskoj bolnici Našice umrlo je devet osoba s područja županije. Pacijenti su bili u dobi od 65 do 87 godina, a uz covid-19 imali su i druga oboljenja.

Na bolničkom liječenju nalaze se 254 osobe zaražene koronavirusom - 195 u osječkom KBC-u od kojih 47 na respiratoru dok ih je u našičkoj bolnici 59.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji  se trenutno nalazi 2.686 osoba, a policija je provjeravala 43 osobe kojima je određena mjera samoizolacije.

U 40 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi, no prilikom tri provjere po dojavi građana u jednom slučaju, u Đakovu, utvrđeno je kršenje  te mjere. Policija je obavila i 215 nadzora objekata i nije utvrdila nepravilnosti.

Inspektori i službenici Civilne zaštite obavili su 36 nadzora provođenja epidemioloških mjera, a u dva nadzora utvrdili su nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i naložili njihovo otklanjanje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS, OSIJEK