Sport

NOGOMET: Šuker o ulaganju u infrastrukturu, uvođenju VAR-a i pomlađivanju reprezentacije

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker je u uvodnom govoru na redovnoj Skupštini HNS-a u četvrtak među ostalim istaknuo da je Savez izdvojio više od 15 milijuna kuna kako bi našim klubovima omogućio što kvalitetnije uvjete za rad.

"Savez je nastavio ulagati značajna sredstva u infrastrukturu, ove godine smo izdvojili više od 15 milijuna kuna kako bismo našim klubovima omogućili što kvalitetnije uvjete za rad, naslanjajući se, naravno, i na projekte HatTrick i Forward. Donijeli smo i odluku o izgradnji pet nogometnih terena po županiji, čime će Hrvatski nogometni savez podržati izgradnju ukupno 105 novih terena te nastaviti svoja znatna financijska ulaganja u hrvatsku nogometnu infrastrukturu i nogometnu bazu", kazao je Šuker.

On je istaknuo da je VAR zaživio na hrvatskim stadionima, te da je uvođenje video tehnologije uvelike utjecalo na kvalitetu suđenja i same igre, te da je u značajnoj mjeri smanjilo pritisak na suce i sudačku organizaciju eliminiranjem krucijalnih pogrešaka.

Također, napomenuo je da je hrvatska reprezentacija i dalje dio elite te da uživa ugled u svijetu, a da je izbornik Zlatko Dalić nastavio trend pomlađivanja momčadi.

"Uvjeren sam da je izbornik Dalić na pravom putu i da će Hrvatska na Europskom prvenstvu opet biti jako dobra. Zahvaljujem se pritom i igračima na maksimalnom odricanju, jer su po tko zna koji put pokazali kako se brane boje reprezentacije", kazao je Šuker u govoru na Skupštini HNS-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HNS, NOGOMET, DAVOR ŠUKER