Sport

Filip Zubčić: Imao sam dobru šansu u drugom 'laufu'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je 26. mjesto na prvom slalomu u novoj sezoni Svjetskog kupa, voženom u ponedjeljak u talijanskoj Alta Badiji, gdje je u nedjeljnom veleslalomu osvojio deseto mjesto, a  27-godišnji Zagrepčanin s oba nastupa nije bio potpuno zadovoljan.

"Današnji slalom nismo odradili najbolje. Imao sam dosta dobru šansu u drugom 'laufu', jer sam imao odličnu stazu. Međutim, nisam baš onaj ravni dio dobro skijao, malo sam tamo previše kružio i izgubio dosta vremena. Jedino je pozitivno što smo uzeli bodove jučer i danas", izjavio je u ponedjeljak Zubčić.

Već u utorak ima priliku, kao i ostala trojica članova reprezentacije, Istok Rodeš, Matej Vidović i Samuel Kolega, za popravak dojma, čega je i sam svjestan.

"Idemo sutra probati puno bolje odraditi slalom u Madonni di Campiglio i napraviti bolji rezultat", poručio je Zubčić koji u četiri nastupa u ovom talijanskom skijalištu nije uspio izboriti mjesto u drugoj vožnji.

U Madonni di Campiglio je hrvatsko skijanje imalo pobjednika, kad je Ivica Kostelić 2003. slavio u slalomu, a današnja generacija reprezentativaca iskazala se prije dvije godine. Tada je Istok Rodeš sa stratnim brojem 66 osvojio sedmo mjesto, što je njegov najbolji rezultat u Svjetskom kupu, dok je Matej Vidović osvajanjem 18. mjesta došao do svog drugog najboljeg ostvarenja.

Natjecanje u Madonni di Campiglio bit će i posljednja provjera uoči nastupa na Sljemenu, gdje će se skijaši boriti za bodove 6. siječnja, ove godine, nažalost, bez navijačke podrške.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

filip zupčić, skijanje