Zagreb

KORONAVIRUS: U Zagrebu 380 novozaraženih koronavirusom

Piše: PolitikaPlus

U Zagrebu je u posljednja 24 sata 380 novooboljelih od covida-19, a  trenutno su u gradu 1142 aktivna slučaja, izvijestio je u četvrtak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

Broj potencijalno ozdravljenih i oporavljenih osoba u Zagrebu je 39.022, što je 221 osoba više nego jučer, ističe se u priopćenju.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 1205 testiranja, od čega je 305 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 466 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 517 osoba.

Od 466 obrađenih pozitivnih osoba, njih 156 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 197 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba, 24 osobe su štićenici ili djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 38 osoba obrada je još u tijeku. Završena je obrada 25 osoba koju su učinili liječnici obiteljske medicine ili HZJZ-a. Kod 18 osoba je moguća izloženost tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama. Dvije su osobe doputovale iz BiH i Švicarske. Kod šest je osoba moguće izlaganje na radnom mjestu.

U domovima za starije i nemoćne na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 12 korisnika i pet djelatnika.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog testa kod dva učenika i jedne učiteljice izrečena je mjera samoizolacije za 51 učenika osnovnih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno nema korisnika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GRAD ZAGREB, COVID 19