Scena

GLAZBENA SCENA: J.R. August, Goran Bare & Majke, Damir Urban i One Possible Option nominirani za nagradu Rock&Off

Piše: PolitikaPlus

Nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off unatoč pandemiji koronavirusa ide dalje, a iako će se nagrade dodijeliti u nešto drugačijem izdanju, početak godine ponovno će biti u znaku vrhunske domaće glazbe. Žiri sastavljen od 83 novinara/glasača iz najvažnijih domaćih medija u prvom je krugu predložio svoje favorite, odnosno 380 glazbenih imena u svim kategorijama. U drugom krugu žiri je odabrao i one koji prolaze u nominacije. Proglašenje nominacija ove je godine proteklo u nešto drugačijem tonu te se umjesto u Tvornici kulture, kako je to bilo do sada, održalo u studiju Unisona.
 

Foto: Luka Smuk
 

J.R. August, koji je imao iznimno uspješnu prošlu godinu, nominiran je u tri kategorije - Koncertni izvođač godine, Rock&Off izvođač godine i za nagradu publike. Dodatno je to priznanje za J.R. Augusta, glazbenika svjetskog kalibra i trostrukog dobitnika nagrade Porin, koji je nedavno najavio novi studijski album za proljeće 2021. godine. Nakon prvijenca Dangerous Waters i kolekcije EP-ja Murky Waters, stiže i Still Waters. 

 


Foto: Filip Gržinčić

 


Foto: Milica Czerny Urban


Goran Bare & Majke bore se u kategoriji za Pjesmu godine s pjesmom Rođen za suze i za nagradu publike, Damir Urban nalazi se u konkurenciji za Koncertnog izvođača godine i nagradu publike, a bend One Possible Option nominiran je u kategoriji Rock&Off izvođač godine

Kategorija za nagradu publike rezervirana je za medijskog pokrovitelja Iskon, odnosno za Iskonovu nagradu publike koja će se odabrati na njihovim web stranicama u terminu od 15. do 31. siječnja 2021. godine. Po zaključenju glasova publike održat će se i nagradno izvlačenje koje donosi vrijedne glazbene nagrade svima koji sudjeluju u glasovanju.
 


Foto: Filip Gržinčić

 

Organizatori nagrade Rock&Off ističu kako je u nekim kategorijama veći broj prijedloga zbog jednakoga broja glasova žirija. Sve aktivnosti Nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off bit će održane u skladu s epidemiološkim mjerama zbog pandemije koronavirusa.
Najbolji među nominiranima bit će proglašeni na završnoj dodjeli nagrada, trećoj po redu, koja će biti nešto drugačija nego do sada, a održat će se 4. veljače

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

J.R.AUGUST, BARE