Hrvatska

Žinić progovorio o stanu u Zagrebu: Ne zna tko ga koristi niti tko je zamijenio prezime

Piše: PolitikaPlus

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić progovorio je o korištenju prostranog državnog stana u Zagrebu te naglasio kako je sve nekretnine koje ima dobio na legalan način.

"Evo, prije svega reći ću da sam ja hrvatski dragovoljac, časnik hrvatske vojske, bojnik, koji je oslobađao ovaj kraj, ovu Glinu i došao ovdje, dakle na Banovinu. Ni u jednu nekretninu, niti u ovu o kojoj vi govorite niti u ovu kuću u kojoj sada živimo, a ni u stan, nisam ušao nelegalno. Dakle, sve ove nekretnine dobio sam na korištenje i uredno. Dakle, za sve posjedujem određenu dokumentaciju i, dakle, nisu istine sve ovo što je izrečeno", rekao je župan za 24sata ispred svoje kuće u Glini. Naime, ranije je otkriveno da župan Žinić besplatno živi u državnoj kući u Glini, da je država obitelji Žinić obnovila obiteljsko imanje u Marinbrodu te da je njegova supruga naslijedila obiteljsku kuću u Glini.

"Znači ovo što se navodi da nisam plaćao najam, da sam to koristio sukladno, odnosno protuzakonito itd. Reći ću vam da su to sve laži, podmetanja, a evo i medijski linč", rekao je dodajući da su u medijima "određene konstrukcije".

Na pitanje je li plaćao najam od 2008. godine za kuću u Glini, rekao je: "Ja sam sve plaćao, plaćam režije, plaćam najam onako kako je propisano, ne za mene, nego kako je propisano. Sve sam plaćao što je potrebno. Dakle i najam i režije i dandanas plaćam sve što je potrebno. Dakle, ništa nisam radio protuzakonito. A evo, sve ove laži i konstrukcije koje se navode, dakle ovo je određeni medijski linč. Ponavljam, dakle, kao što se u obnovi obiteljskih kuća pokušalo optužiti mene kao inženjera da sam ja odgovoran za određenu... Sad se pokazuje istina, nadam se da će i ovdje biti pokazana istina", tvrdi.

Župan tvrdi kako ga Ministarstvo hrvatskih branitelja ne pokušava iseliti iz stana, unatoč službenom odgovoru koje je Ministarstvo poslalo, a u kojemu se navodi kako su zbog toga već bili na sudu.

"Ako je, ovaj, ovo najvažnije pitanje, za mene nije sigurno, i želim na neki način i sebe i svoju obitelj osloboditi ovakvih nekakvih laži i optužbi i želim se posvetiti upravo onom najvažnijem pitanju ovdje, a to je rješavanje posljedica potresa i zbrinjavanje ljudi. A ako se dokaže bilo što da sam ja radio nezakonito po pitanju bilo koje nekretnine ili u mojim postupcima, evo neću se kandidirati za župana na sljedećim izborima", rekao je. Žinić je opovrgnuo da posjeduje četiri nekretnine te da ih paralelno koristi.

"Ušao sam u kuću 1995. godine legalno, nisam nikoga istjerao. Ne koristim ništa paralelno", rekao je te potvrdio kako je stan na zagrebačkom Borovju koristio "do određenog vremena" koje, kako kaže, stoji u dokumentaciji.

"Ponavljam po deseti put, dakle potpuno legalno i propisno sam ušao u ove nekretnine i koristio ih. O tome posjedujem dokumentaciju. Ako sam bilo što nezakonito i nelegalno napravio, spreman sam odgovarati", rekao je, a na pitanje hoće li se iseliti iz stana u Borovju odgovorio je: "Rekao sam sve."

Na pitanja tko trenutačno koristi taj stan te tko je nalijepio naljepnicu Cestarić preko prezimena Žinić, odgovorio je samo: "Ne znam."


 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

STAN, IVO ŽINIĆ, NEKRETNINE