Zagreb

EPIDEMIJA: U Zagrebu 140 novozaraženih, 27 iz ustanova socijalne skrbi

Piše: PolitikaPlus/Hina

Novih 140 osoba zaraženo je koronavirusom u Zagrebu u zadnja 24 sata, a u ustanovama socijalne skrbi zaraza je potvrđena kod 20 korisnika i sedam djelatnika.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" priopćio je u četvrtak da je broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih 42.036, što je 106 osoba više nego jučer.

U Zagrebu je 456 aktivnih slučajeva zaraze.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Zavoda obavljeno je 816 testiranja na koronavirus, od čega su 133 nalaza bili pozitivni.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 160 novooboljelih, a mjera samoizolacije izrečena je za 131 osobu.

Od 160 obrađenih pozitivnih osoba njih 52 su za sada negativne epidemiološke anamneze, 63 osobe su kontakti s pozitivnim osobama,18 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za šest osoba obrada je još u tijeku.

Kod šest je osoba moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama, a devet je osoba obrađeno od strane liječnika obiteljske medicine.

Kod jedne je osobe mogući izvor zaraze izlaganje na obiteljskom okupljanju, a pet je osoba doputovalo iz Njemačke, BiH, Slovenije i Rumunjske.

Zbog pozitivnog nalaza testa kod jedne učiteljice osnovne škole i jednog učenika srednje škole izrečena je mjera samoizolacije za 25 učenika osnovne škole te 23 učenika srednje škole.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

EPIDEMIJA, ZAGREB