Zagreb

Mrak Taritaš: U Zagrebu se od potresa nije pomakla niti jedna opeka

Piše: PolitikaPlus/Hina

Saborska zastupnica Glasa Anka Mrak Taritaš upozorila je u petak da se deset mjeseci od potresa u Zagrebu još nije pomaknula niti jedna opeka niti išta sustavno obnovilo, već se sve svelo na pojedinačne privatne aktivnosti.

"Prošlo je deset mjeseci od potresa u Zagrebu a još se niti jedna opeka nije pomakla niti sustavno obnovila od strane države, a ono što se vidi su aktivnosti pojedinih vlasnika koji više ne mogu čekati”, kazala je Mraka Taritaš na konferenciji za novinare u Saboru.

Prvo smo čekali Zakon o obnovi, pa osnivanje Fonda za obnovu, pa da se donese prvi program mjera, pa pravilnik, došao je i novac iz Europske unije za obnovu zgrada javne namjene i sad se opet nešto čeka, dodala je.

Kaže da 4000 tisuće Zagrepčana još nema toplu vodu niti grijanja, a neki još žive i u kontejnerima.

„Plenković se kao premijer prema Zagrebu odnosi kao prema neželjenom djetetu, sve je prepustio Milanu Bandiću koji paradira i obećava ali kad treba nešto učiniti nema rezultata”, ustvrdila je Mrak Taritaš.

Upozorila je i na kompliciranju dokumentaciju za podnošenje zahtjeva za obnovu, ali i naplatu Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva (GSKG-a) za pomoći pri podnošenju zahtjeva.

Iako nema točan podatak, kaže da je od građana dobila informaciju da GSKG po zahtjevu naplaćuje od 3 do 7 tisuća kuna.

Mrak Taritaš osvrnula se i na predstojeće lokalne izbore potvrdivši da je upoznata s tim da se s Joškom Klisovićem razgovara o kandidaturi za gradonačelnika Zagreba. Smatra da bi on bio odličan kandidat te ističe da  GLAS ima  dva moguća scenarija  i da će se za jedno od njih odlučiti početkom veljače.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

anka mrak taritaš