Zagreb

KORONAVIRUS: U Zagrebu 92 novozaražene osobe koronavirusom

Piše: PolitikaPlus

U Zagrebu je, prema podacima Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, ukupan broj novooboljelih 92, oporavile su se 93 osobe te su trenutno u gradu 443 aktivna slučaja zaraze koronavirusom.
 
Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 42.231, što su 93 osobe više, nego jučer, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Zavoda obavljena su 702 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 78 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 134 novooboljele osobe. Mjera samoizolacije izrečena je za 247 osoba.

Od 134 obrađene pozitivne osobe: 30 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 59 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba.  19 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za sedam osoba obrada je još u tijeku.

Kod osam je osoba moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama, a četiri su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine ili HZJZ-a. Kod tri je osobe moguće izlaganje na radnom mjestu, a tri su doputovale iz Srbije, BiH i Slovenije. Jedno dijete školske dobi obrađeno je od strane liječnika školske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 19 korisnika i četiri djelatnika.

Zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 virus kod jednog učenika i jedne nastavnice osnovne škole te jednog učenika srednje škole, izrečena je mjera samoizolacije za 32 učenika osnovne škole te 23 učenika srednje škole, izvijestio je NZJZ „Dr. Andrija Štampar“.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kotronavirus, pandemija