Hrvatska

POMOĆ: Mađarski Caritas dopremio novu pošiljku pomoći

Piše: PolitikaPlus/Hina

Mađarski Caritas i Caritas biskupije Pečuh dovezli su u srijedu u distribucijski centar Caritasa Sisačke biskupije novu pošiljku pomoći za stradale u potresu - dva šlepera građevinskog materijala te dva stambena modula.

Stambeni moduli su odmah isporučeni sisačkim obiteljima Križanić i Kandžić koje su u potresu ostale bez stana. Oni su do sada bili smješteni u mobilnim kućicama neprimjerenim za život. Moduli su postavljeni ispred njihove stambene zgrade koja je u potpunosti neupotrebljiva, a na istome mjestu za druge obitelji iz te zgrade već su postavljeni stambeni moduli Hrvatskog Caritasa, izvijestila je Sisačka biskupija.

Pomoć je od zamjenika ravnatelja Mađarskog Caritasa Richarda Zagyvaja preuzela ravnateljica sisačkog Caritasa Kristina Radić koja je zahvalila na velikoj pomoći koja od tamo redovito stiže. Zagyvaja je istaknuo kako će sljedeći tjedan u Sisak stići nova pošiljka pomoći Caritasa Sambotelske biskupije, ali i kako do sredine veljače mađarski Caritas provodi akciju skupljanja pomoći za stradale koju će onda oni uputiti u Hrvatsku. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mađarska, pomoć