Zagreb

PREUZEO PALICU LIDERA: Grbin čisti zagrebački SDP od bandićevaca

Piše: PolitikaPlus/Hina

Odlukom da raspusti vodstvo zagrebačkog SDP-a predsjednik te stranke Peđa Grbin donio je, može se kazati, svoju prvu konkretnu, lidersku odluku, piše u subotu Večernji list.

Ona nije bila jednostavna jer četiri mjeseca prije izbora raspustiti vodstvo najjače organizacije nikada ne može ni biti jednostavna odluka, ali to je odluka kojom Grbin poručuje da će se potruditi promijeniti ishod lokalnih izbora u Zagrebu i preusmjeriti kampanju za lokalne izbore u posve drugom smjeru.

Jer, posve je jasno, a potvrdila je to i oporbena anketa, s Gordanom Marasom SDP ne bi imao kandidata ni u drugom krugu, a s Možemo kao konkurencijom pitanje je i kako bi prošli u Skupštini.

Grbinov su potez pohvalili i mnogi naši sugovornici iz zagrebačkog SDP-a koji već godinama upozoravaju da je jedan od ključnih problema SDP-a u Zagrebu povezanost s kadrovima koji i dan danas gaje simpatije prema aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću, a zbog čega se SDP-u i dogodilo to da ih je "otkantao" velik dio biračkog tijela, razočaran njihovom politikom.

Isti izvori kažu i kako bi zbog toga nagovoriti šefa zagrebačkog SDP-a Gordana Marasa da odustane od kandidature za gradonačelnika, a ne raspustiti i vodstvo organizacije bilo nedovoljno, nepotpuno rješenje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PEĐA GRBIN, SDP