Regija

BEOGRAD: Uhićena kriminalna skupina zbog ubojstava, iznude, otmica i droge

Piše: PolitikaPlus/Hina

Beogradska policija uhitila je u četvrtak 17 osoba osumnjičenih za ubojstva, iznude, otmice i prodaju droge, a u tijeku je pretres na više od 30 lokacija, među ostalim na stadionima Partizana i Crvene Zvezde.

Srbija je ozbiljna zemlja i neće dozvoliti da se stvori neki novi Zemunski klan i da postoje organizirane kriminalne skupine koje misle da su jače od države, izjavio je ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji u povodu uhićenja koje je rano jutros potvrdilo Tužiteljstvo za organizirani kriminal (TOK).

Tužitelj za organizirani kriminal Mladen Nenadić kratko je ranije ujutro priopćio da su uhićenja uslijedila nakon višemjesečnog zajedničkog rada tog tužiteljstva, više organizacijskih uprava MUP-a Srbije i Bezbjednosno-informativne agencije (BIA).

U tijeku su pretresi i očevidi na više od 30 lokacija, a beogradski mediji navode da su, među ostalim, blokirani i stadioni Partizana i Crvene zvezde, gdje žandarmerija i policija istražuju prostorije navijačih skupina ta dva kluba, čiji se pripadnici godinama unazad dovode u vezu s kriminalnim aktivnostima, uključujući i dilanje droge.

Kao vođe uhićene skupine navode se Veljko Belivuk, poznat kao Velja Nevolja, te Marko Miljković zvani Mare, a Večernje novosti objavile su fotografije za koje se tvrdi da su "bunkeri koje je na Partizanovom stadionu napravio Velja Nevolja", vođa jedne od navijačkih skupina Partizana.

Nisu to nikakvi navijači, već kriminalci koji su skrivali iza navijačke skupine, rečeno je na tiskovnoj konferenciji MUP-a Srbije.

"Skupina koja je jutros razbijena odgovorna je na niz najmonstruoznijih zločina možda u posljednjih nekoliko desetljeća", kazao je načelnik Službe za borbu protiv organiziranog kriminala Ninoslav Cmolić poručivši kako u akciji nema zaštićenih i da se neće tolerirati nikakve kriminalne skupine.  

Akcija policije provedena je uoči današnje vladine sjednice na koju je premijerka Ana Brnabić, u povodu prvih sto dana rada vlade na čijem je čelu u drugom mandatu, pozvala i predsjednika države Aleksandra Vučića, nakon koje se očekuje njihovo zajedničko obraćanje javnosti. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BEOGRAD, KRIMINAL