Hrvatska

AKCIJA USKOKA: Uhićen stečajni sudac zagrebačkog Trgovačkog suda

Na stečajevima 'izvukli' 30 milijuna kuna...

Piše: PolitikaPlus

USKOK je objavio da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji kao rezultat višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija.

Navedene radnje se provode u odnosu na više osoba za koje se sumnja da su nezakonitim postupanjem vezanim za više stečajnih postupaka počinile kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te pranja novca.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju te će o tome pravodobno obavijestiti javnost.

Za sada se može potvrditi uhićenje i provođenje kriminalističkog istraživanja nad sucem za kojeg je zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo, navodi se u priopćenju USKOK-a.

Prema neslužbenim informacijama, priveden je stečajni sudac zagrebačkog Trgovačkog suda, Mihael Kovačić.

Neslužbeno se doznaje da je među osumnjičenima i nekoliko stečajnih upravitelja.  Prema onome što je za sada poznato, sumnjiče se da su s računa stečajnih dužnika podizali novac koji su zatim koristili za privatne svrhe. Kako bi prikrili što rade, koristili su fiktivne fakture, a prema neslužbenim informacijama, pričinjena je šteta oko 30 milijuna kuna.


 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

STAČAJNI UPRAVITELI, POLICIJA, USKOK, SUCI