Hrvatska

Fuchs: Epidemiološko stanje u hrvatskim školama stabilno osim u DNŽ

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je srijedu da je epidemiološko stanje u hrvatskim školama stabilno osim u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje je nastava prešla na model C te da je zbog pogoršanja na neko vrijeme odgođena "relaksacija" nastave na sveučilištima.

Prešli smo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji na model C, opet nije priča počela iz škole nego s privatnim okupljanjima, što su epidemiolozi vrlo točno utvrdili, rekao je ministar novinarima prije užeg kabineta Vlade, dodavši kako se nada da situacija neće dalje eskalirati u toj županiji.

Napomenuo je da ukupnom broju djece koja su u izolaciji u Hrvatskoj najviše doprinosi DNŽ, koja se kroz sve ranije faze držala izrazito dobro, u kojoj su škole radile cijelo vrijeme i bilo je malo đaka koji su bili pozitivni, osim u dvije škole koje su imale djelomično mješovitu nastavu.

Fuchs je istaknuo da su u Ministarstvu kontinuirano u kontaktu sa svim županijskim stožerima.

Rekao je da su imali namjeru relaksirati nastavu na sveučilištima, ali sada će zbog povećanja broja pozitivnih još malo pričekati na takvu odluku.

Govoreći o obnovi zagrebačkih škola nakon potresa, ministar je izrazio nadu da će ona početi što prije.

Podsjetio je da obnovu škola u Zagrebu provodi Grad Zagreb, a da Ministarstvo koordinira obnovu visokoškolskih ustanova i instituta.

Dogovoreno je da se zgrade cjelovito obnove, dakle da se dodatno protupotresno ojačaju, što znači da se može ići u ozbiljnije zahvate u njima rekao je ministar istaknuvši da će se vraćanje u prvobitno stanje financirati iz jednih fondova, a dodatni radovi iz drugih. Napomenuo je da to neće ići tako brzo, jer izrada dokumentacije traje najmanje godinu dana.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

radovan fuchs, ŠKOLE