Svijet

PANDEMIJA: Brazil dostigao brojku od četvrt milijuna umrlih od koronavirusa

Piše: PolitikaPlus/Hina

Brazil je izvijestio o 1.541 smrtnom slučaju od koronavirusa u posljednja 24 sata, što je drugi najveći dnevni broj umrlih otkako je ta država pogođena pandemijom  prije godinu dana, a ukupni broj mrtvih je prešao brojku od 250 tisuća.

Brazilsko ministarstvo zdravstva priopćilo je o 65.998 novih slučajeva koronavirusa zabilježenih u četvrtak, pa je ta južnoamerička zemlja dosad je imala 10.4 milijuna zaraženih, čime zauzima treće mjesto iza Sjedinjenih Država i Indije, dok je po broju umrlih druga.

"Brazil se suočava s novom fazom pandemije s tri puta zaraznijim inačicama virusa", rekao je ministar zdravstva Eduardo Pazuello. On je rekao kako je Brazil osigurao 13.5 milijuna doza cjepiva, te  da vlada planira do sredine godine cijepiti polovicu zemlje od 210 milijuna stanovnika.

Predsjednik zemlje Jair Bolsonaro, krajnje desničarski populist koji se usprotivio mjerama i rekao da neće uzimati niti jedno cjepivo protiv COVID-19, kritiziran je zbog svog odgovora na pandemiju i sporog uvođenja cjepiva.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS, BRAZIL