Zagreb

BIH: Kardinal Puljić izrazio sućut zbog Bandićeve smrti

Piše: PolitikaPlus/Hina

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić izrazio je u nedjelju sućut zbog smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića pridružujući se tako velikom broju onih koji ga smatraju osobom zaslužnom za razvitak glavnog grada Hrvatske.

"Upućujem najiskrenije izraze kršćanske sućuti najprije bližoj i daljnjoj rodbini a zatm Zagrebu za kojeg je izgarao i 'dogorio' jer ga je volio, kao što je volio hrvatski narod i svoju rodnu grudu", stoju u poruci kardinala Puljića kako je citira Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH (KTA).

Vrhbosanski nadbiskup opisao je pokojnog Bandića kao osobu koja je "imala srca za obespravljene i one koji su trpjeli posljedice rata".

Sućut zbog smrti Milana Bandića njegovoj obitelji i gradskoj upravi Zagreba iskazali su i gradonačelnici Sarajeva Abdulah Skaka i Banje Luke Draško Stanivuković.

Skaka je Bandića nazvao prijateljem istaknuvši kako je on puno učinio za Zagreb a Stanivuković je Bandića opisao kao "prepoznatljivog lidera i čovjeka koji je često donosio hrabre odluke i bio posvećen svom poslu" te iskreno njegovao prijateljske odnose i s Banjom Lukom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MILAN BANDIĆ, VINKO PULJIĆ