Crna kronika

OSIJEK: Šestorica osumnjičena za prijevaru i štetu veću od 260 tisuća kuna

Piše: PolitikaPlus/Hina

Osječko-baranjska policija osumnjičila je šestoricu muškaraca da su nedozvoljenom uporabom osobnih podataka te sklapanjem ugovora kod telekomunikacijskih operatera oštetili više građana za preko 260 tisuća kuna, a trojica su uhićena i privedena pritvorskom nadzorniku.

Šestorka je osumnjičena za prijevaru, nedopuštenu uporabu osobnih podataka, krivotvorenje isprave i prikrivanje, priopćila je u subotu Policijska uprava osječko-baranjska.

Nakon kriminalističkog istraživanja, u suradnji sa službenicima vukovarsko-srijemske i brodsko-posavske Policijske uprave. sumnja se da su 39-godišnjak, 40-godišnjak i 49-godišnjak, nezakonito pribavljali osobne podatke hrvatskih građana te su, preko web trgovina više telekomunikacijskih operatera, sklapali ugovore za telekomunikacijske usluge i kupovali mobilne telefone u ime oštećenika, a bez njihovog znanja.

Nakon sklapanja ugovora osumnjičeni su preuzimali mobitele, a računi za mobitele i sklopljene telekomunikacijske usluge dolazili su na adrese građana.

U cilju prikrivanja kaznenog djela preostalu trojicu osumnjičenih, odnosno 38-godišnjaka, 39-godišnaka i 49-godišnjaka, tereti se da su otkupljivali protuzakonito pribavljene mobitele i dalje ih preprodavali putem internetskih oglasnika, a ukupno su pričinili materijalnu štetu veću od  260 tisuća kuna.  

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 39-godišnjak, 40-godišnjak i 49-godišnjak su uhićeni i privedeni pritvorskom nadzorniku, dok je protiv ostale trojice osumnjičenika kaznena prijava podnijeta je redovnim putem.
Osumnjičenici su prijavljeni za više kaznenih djela prijevare, nedozvoljene uporabe osobnih podataka, krivotvorenja isprave i prikrivanja, ističu u osječko-baranjskoj policiji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PRIJEVARE, OSIJEK