Kultura

HAVC: Otvoren poziv za filmove o Domovinskom ratu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je javni poziv za sufinanciranje projektnih prijedloga produkcije i postprodukcije audiovizualnih djela o Domovinskom ratu, koji je otvoren do 14. travnja.

Natječaj se objavljuje s ciljem očuvanja digniteta i promicanja vrijednosti Domovinskog rata kroz poticanje stvaranja audiovizualnih djela o Domovinskom ratu, podizanje njihove kvalitete  i dostupnost javnosti, ističe se u najavi Hrvatskog audiovizualnog centra.

Zahtjev za sufinanciranje mogu podnijeti pravne osobe i obrti registrirani za proizvodnju audiovizualnih djela i upisani u odgovarajući registar u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU te nezavisni producenti, zajednički s redateljima, sa scenarijem za koji su stekli autorska prava ili potpisali opciju s autorom, u svrhu snimanja audiovizualnog djela.

Kako se dodaje, neće biti razmatrane prijave redatelja i producenata/ica koji nisu ispunili obveze s osnova javnih davanja, kao niti prijave poduzetnika u blokadi, stečaju ili likvidaciji. Neće biti razmatrane prijave samostalnih umjetnika i samostalnih filmskih djelatnika.

Detaljni uvjeti prijave dostupni su na web stranicama Ministarstva hrvatskih branitelja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

domovinski rat, havc