Zagreb

FILM: Dokumentarac "Nun of Your Business" na posebnoj projekciji u Dokukinu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Prošlogodišnji pobjednik publike Zagrebdoxa, dugometražni dokumentarni film "Nun of Your Business" Ivane Marinić Kragić predstavit će se na posebnoj projekciji u petak, 19. ožujka u Dokukinu KIC.

Film se od 1. ožujka prikazuje u zagrebačkoj Kinoteci, gdje su, podsjeća se u najavi, prve projekcije izazvale golem interes i u kratkom roku rasprodane, a od 19. do 21. ožujka na prikazat će se  u zagrebačkim kinima Tuškanac i Forum.

Nakon projekcije u Dokukinu uslijedit će razgovor s autoricom filma te bivšim časnim sestrama Maritom Radovanović i Fanikom Ferić, glavnim protagonisticima filma koji govori o njihovoj zabranjenoj ljubavi. Razgovor će voditi Nino Kovačić.

Film je dokumentarac s rekonstruiranim dijelovima uz pomoć fotografija. Priča prati dvije mlade časne sestre koje žive u dva odvojena samostana, gdje se svakodnevno suočavaju s više 'zemaljskim' problemima.

"Razočarane Crkvom i seksualnim i psihičkim zlostavljanjem unutar institucije, a vođene svojom ljubavlju, donose najtežu odluku svog života – napustiti samostan i započeti novi zajednički život na jednom od dalmatinskih otoka gdje se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti", ističe se.

U scenama rekonstruiranima uz pomoć tehnike time – lapse fotografija glume Maruška Aras, Mia Anočić Valentić, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Sanja Milardović, Jadranka Elezović, Asja Jovanović, Vlasta Ramljak.

Film će se moći vidjeti i u drugim nezavisnim kinima, u Centru za kulturu Čakovec (19.03.), Kinu Valli Pula (26.03.) te Art kinu Rijeka (1.4.).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KINO, FILM