Hrvatska

RIJEKA: Nastavlja se masovno cijepljenje u dvorani Zamet

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u utorak nastavlja s drugom prioritetnom fazom cijepljenja osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika te će do 10. travnja u dvorani Zamet biti utrošeno oko 4 000 doza cjepiva.

Cijepljenje će se obavljati metodom poravnanja pa će liječnici koji imaju više necijepljenih pacijenata iz prioritetne skupine slati na cijepljenje više svojih pacijenata u odnosu na one liječnike koji imaju manje neprocijepljenih pacijenata.

Cijepljenje zakazano za 7. i 8. travnja u zametskoj dvorani bit će organizirano u dvije smjene, od 8 do 12,30 sati te od 13 do 18 sati, a za te dane je planirano oko 3 000 doza cjepiva. Cijepljenje će provoditi po šest timova u smjeni, od kojih će tri tima činiti djelatnici zavoda.

Cijepljenje u zametskoj dvorani će se u subotu, 10. travnja provoditi od 8 do 14 sati, u jednoj smjeni s oko tisuću doza cjepiva i šest cijepnih timova Doma zdravlja i koncesionara. Jedan tim cjepitelja iz županijskog zavoda brinut će se za logistički zahtjevno postupanje s cjepivom na izdvojenom mjestu dvorane.

Uz koordinatore akcije i članove cijepnih timova iz zavoda, za potrebe akcije bit će angažirani županijski i gradski Crveni križ i studenti, naveli su iz županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo napominjući da se cijepljenje obavlja u suradnji sa županijskim Domom zdravlja.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rijeka, cijepljenje