Regija

KORONAVIRUS: U BiH ponovo rast broja novozaraženih, 60 umrlih

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Bosni i Hercegovini u četvrtak je zabilježen povećani broj slučajeva zaraze s koronavirusom u usporedbi s prethodna tri dana jer je prijavljeno više od 1300 novozaraženih, a 60 ranije oboljelih od covida je umrlo.

U protekla 24 sata provedena su testiranja na oko 3500 uzoraka, a zaraza je potvrđena u 1343 slučaja. U srijedu je bilo malo više od 700 novozaraženih a testirano je tisuću uzoraka više nego u četvrtak.

Zdravstveni stručnjaci u BiH i ranije su upozoravali kako smanjeni broj novozaraženih potkraj prošlog i početkom ovog tjedna ne znači da je epidemija pod kontrolom te su apelirali na zadržavanje postojećih mjera ograničenja.

Unatoč zahtjevima iz nekih županija u Federaciji BiH da se tijekom mjeseca ramazana skrati trajanje noćnog policijskog sata, odlučeno je kako toga neće biti te će on i dalje vrijediti od 21 sat navečer do 5 ujutro.

U BiH je od izbijanja epidemije u ožujku prošle godine do sada otkriveno više od 187 tisuća slučajeva zaraze, a umrlo je 7628 osoba kod kojih je dijagnosticiran covid-19.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

koronavirus, pandemija, bih