Hrvatska

BEROŠ: Grbin svojim nekorektnim izjavama iznosi neistine

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar zdravstva Vili Beroš odbacio je u petak te nekorektnim i neistinitim izjavama nazvao one čelnika SDP-a Peđe Grbina da je ministar priznao kako premijer Andrej Plenković koči sve reforme u državi te u ladici drži prijedlog reforme zdravstva. 

"Peđa Grbin svojim nekorektnim izjavama iznosi neistine. Kada spominjem prijedlog reforme na premijerovom stolu znači da je reforma u pripremi i radu, a ne da je spremljena u ladicu", poručio je Beroš preko svog Facebook profila.

Reagirao je time na Grbinovu objavu na toj društvenoj mreži da je Beroš jučer, dok je mislio da ga kamere ne snimaju, priznao da je Plenković kočničar svih reformi i promjena u Hrvatskoj te da zbog lokalnih izbora u ladici drži prijedlog reforme zdravstva, "dok zdravstvo svaki tjedan gubi desetke milijuna kuna, a ljudi ne mogu do lijekova".

Beroš pak ističe da je zajedno s ministrom financija na saborskom Odboru za zdravstvo rekao sve ono što je bitno za ovaj trenutak i budućnost hrvatskog zdravstvenog sustava.

"Previđenim reformama morat ćemo sanirati i breme nasljeđa koje nam je ostavila vlada SDP- a, poput šest milijardi kuna manje izdvajanja za zdravstvo u pet godina", naglasio je.

Ustvrdio je kako ova Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem i Ministarstvo zdravstva pokazuju da im je zdravlje hrvatskih građana prioritet.

"Zato gospodine Grbin, ako Vam je imalo stalo do boljitka Hrvatske i kvalitetnijeg zdravstva, umjesto predizbornih igara i verbalnih eskapada protiv premijera Plenkovića, Vi i SDP dignite sutra ruke u Saboru za reforme koje slijede. Pa da vidimo tko su kočničari!", zaključio je Beroš.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

peđa grbin, andrej plenković, vili beroš