Hrvatska

BEROŠ: Zahtjev za opozivom dio predizborne kampanje

Mogu podnijeti svaku kritiku, ali ne i lažne optužbe da u ovoj teškoj situaciji pogodujem bilo kome da se bogati na račun hrvatskih građana. Ne branim svoje ministarsko mjesto, ali svoju čast i dostojanstvo svakako.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je u ponedjeljak, nakon najave predsjednika SDP-a Peđe Grbina da će s oporbenim strankama razgovarati o pokretanju Beroševa opoziva, da se radi o predizbornoj kampanji, a pravo je pitanje koliko je oporba spremna podržati promjene u zdravstvu.

"Od Peđe Grbina i njemu sličnih može se očekivati samo da traže smjenu ministra zdravstva kao dio predizborne kampanje, ali je pravo pitanje koliko su iskreno i odgovorno spremni poduprijeti stvarne promjene u naslijeđenom sustavu zdravstva da bi svim hrvatskim građanima bilo bolje, a državi financijski racionalnije", napisao je Beroš na svom facebooku.

I Grbin i njegova stranka bili su na vlasti, a problemi u zdravstvenom sustavu nisu se smanjili, dapače, doprinijeli su današnjem opsegu, navodi Beroš.

"Mijenjajmo sustav i neracionalnosti. Provedimo zdravstvenu reformu, jer i poslije Beroša će biti neki drugi Beroš, a problemi će biti isti ako se ne postigne nacionalni konsenzus oko zdravstvene politike", naglasio je.

Isto, kaže, vrijedi za obrazovanje i mirovinski sustav, koji su stupovi društva u kojem svi moraju participirati.

"Gospodo iz političke oporbe, ne budite licemjeri. Puna usta kritike, a ni grama volje da se istinski pokrenu promjene. Mogu podnijeti svaku kritiku, ali ne i lažne optužbe da u ovoj teškoj situaciji pogodujem bilo kome da se bogati na račun hrvatskih građana. Ne branim svoje ministarsko mjesto, ali svoju čast i dostojanstvo svakako", kaže Beroš.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vili beroš, porba