Hrvatska

GRANIČI PRIJELAZ: Troje Slovenaca s krivotvorenim nalazima PCR testova pokušali ući u Hrvatsku

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bujska policija kazneno je prijavila troje slovenskih državljana koji su u petak na graničnom prijelazu Plovanija u Hrvatsku pokušali ući s krivotvorenim nalazima PCR testa na koronavirus, izvijestila je u ponedjeljak istarska policija.

Granična policija je oko 13.30 sati kontrolirala BMW njemačkih registracija koji je vozio 22-godišnji Slovenac, dok je kao putnica u vozilu bila maloljetna ruska državljanka.

Prilikom kontrole vozač je policiji dao na uvid nalaze PCR testa, a provjerom je utvrđeno da je taj 22-godišnjak na računalu krivotvorio datum izdavanja jednog nalaza PCR testa, pa se protiv njega podnosi kaznena prijava.

Oko 20 sati na isti granični prijelaz pristupio je teretni automobil Ford slovenskih registracija koji je vozio 43-godišnji Slovenac, a kao putnica se nalazila 28-godišnja slovenska državljanka.

Oni su policiji predočili nalaze PCR testova za koje se provjerom utvrđeno da je muškarac na području Slovenije kupio dva krivotvorena nalaza PCR testa, te se protiv njega i putnice zbog kaznenog djela krivotvorenje isprave podnosi kaznena prijava.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PCR TEST, SLOVENCI