Sport

Klopp: Ne krivite igrače za Superligu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Njemački nogometni stručnjak Jurgen Klopp, menadžer engleskog prvaka Liverpoola, jednog od osnivača Superlige, pozvao je bijesne navijače da ne krive igrače za pokretanje "lige bogataša".

Nijemac, koji je u prošlosti govorio protiv europske superlige, rekao je za televiziju Sky Sports da se njegovo mišljenje nije promijenilo.

"Jučer sam o tome čuo iz prve ruke", rekao je uoči utakmice Premier lige protiv Leeds Uniteda. "Dobili smo neke informacije, da budem iskren, ne puno. Većinu stvari možete pročitati u novinama."

"Teško je. Ljudi nisu zadovoljni, mogu to razumjeti. Ali ne mogu reći puno više o tome, jer nismo bili uključeni u bilo koji proces, ni igrači, ni ja. Nismo znali za to," kazao je Klopp.

Podsjetimo, 12 bogatih europskih klubova postiglo je dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova.

U novom natjecanju sudjelovali bi španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača. Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči te premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili.

Nijemac je rekao da je Liverpool "puno više od nekih odluka", a navijači i momčad bili su najvažniji dio igre.

"Moramo biti sigurni da se između toga stvarno ništa ne umiješa", dodao je. "Čuo sam da smo skinuli transparente na Anfieldu, ali to ne razumijem jer igrači nisu učinili ništa loše. Dečki nisu učinili ništa loše osim što nisu pobijedili u svim nogometnim utakmicama. Zaista želim biti siguran da to svi znaju."

Klopp je rekao da je prepoznao da se neke stvari moraju promijeniti u nogometu, a upravna tijela UEFA i FIFA ne bi trebala sama odlučivati ​​o stvarima.

"FIFA želi klupsko Svjetsko prvenstvo, kad god to treba biti. To je zbog novca, ničega drugog", rekao je.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

JURGEN KLOP