Hrvatska

RIJEKA: Autotrolej obnavlja vozni park s 32 nova autobusa

Piše: PolitikaPlus

Riječko Komunalno društvo Autotrolej nabavilo je 32 nova autobusa za koja je veći dio novca osiguran iz europskoga Kohezijskog fonda, a na Korzu je u utorak predstavljeno njih 10.

Novih 10 solo autobusa kao pogonskim gorivom koriste se stlačenim prirodnim plinom. Riječ je o vozilima Crossway Low entry Iveco gradsko-prigradskog tipa, kapaciteta 76 putnika, ukupne vrijednosti 21 milijun kuna.

Autobusi su nabavljeni u sklopu projekta „Jačanje sustava javnog prijevoza“ za koji je novac osiguran iz Kohezijskog fonda preko Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija", to jest mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja za riječku urbanu aglomeraciju.

Nabavljena su 32 nova autobusa, a vrijednost projekta je 81 milijun kuna, od čega je 54,5 milijuna nepovratnog europskog novca.

To je nastavak procesa modernizacije voznog parka Autotroleja, u sklopu kojeg su lani europskim novcem kupljena 22 nova autobusa. Tada je 38 milijuna kuna nepovratnog novca osigurano preko projekta „No regret“ iz Kohezijskog fonda Europske unije.

Tijekom dva posljednja projekta, u posljednje dvije godine, vozni park Autotroleja obnovljen je s 54 nova autobusa.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Autotrolej, AUTOBUSI, RIJEKA