Sport

ODBOJKA: Odbojkašice Mladosti prvakinje Hrvatske

Piše: PolitikaPlus/Hina

Odbojkašice zagrebačke Mladosti osvojile su naslov prvakinja Hrvatske za ovu sezonu, one su u svom Domu odbojke u trećoj odučujućoj utakmici finala doigravanja uvjerljivo svladale Marinu Kaštela sa 3-0 (25-19, 25-21, 25-11).

Bila je to odlična predstava i pravi završetak jedne neuobičajeno duge, specifične sezone u kojoj su Zagrepčanke osvojile Kup i obranile naslov državnih prvakinja.

Iako to rezultat tako sugerira, jer je bilo 3-0, domaće su se odbojkašice i te kako morale pomučiti za svaki poen, jer s druge strane mreže je stajala hrabra ekipa Marina Kaštela, od koje su mladostašice ove sezone već dva puta poražene, tijesno sa 2-3, oba puta u gostima.

Prvi set bio je izjednačen do sredine, a onda ekipa slavljeničkog trenera Leonarda Barića radi seriju od 8-0 i sa 14-16 skače na 22-16 te taj period igre dobiva sa 25-19. U drugom gošće vode 8-3, 10-6 i 14-10, no domaće serijom od 5-0 preokreću rezultat u svoju korist, na 18-15, potom i 23-18 te konačnih 25-21. Treći set više nije bio toliko dramatičan, igra Kaštelanki "raspala" se kod 9-4 za Mladost, koja ima i 18-6 te konačnih 25-11.

Najučinkovitija kod Mladosti bila je primačica-pucačica Katarina Pavičić sa 13 poena, Mika Grbavica koja je u ovoj utakmici sa pozicije korektorice prekomandirana na srednju blokericu 12, a dijagonala Dinka Kulić 11 poena, dok je kod gošći jedina dvoznamenkasta iskusna Elena Vukić sa 11 poena.

"Sezona je bila turbulentna, čudna, trebalo je ostati motivitran za domaću ligu jer europska natjecanja zbog koronavirusa nismo igrale. Bile smo nadmoćne cijelu sezonu, no pale smo u drugoj finalnioj utakmici u Kaštelima, valjda misleći da ćemo je lakše dobiti. Tu smo malo pobrkale planove, a i neke su nas ozljede malo pomutile, no nema veze, na kraju je ovako ispalo slađe jer smo pehar podigle u našoj dvorani", rekla je kapetanica Mladosti Antonia Volmut.

Dinka Kulić, jedna od najiskusnijih mladostašica, za razliku od prošlog susreta, sada je igrala na svojoj poziciji korektorice, a ne više srednje blokerice.

"Drago mi je da su se igrale tri utakmice, da se osjetila ta čar finala, i da smo pobijedile doma na kraju. Imale smo nekih ozljeda i trebalo je još dodatno stisnuti gas kako bi dokazale da smo najbolje i da je Mladost zasluženo ponovno u vrhu hrvatske odbojke", kazala je Kulić.

Milorad Krunić, trener Marina Kaštela, nakon utakmice primao je čestitke za odličnu igru svojih pulenki, no on osobno nije bio u potpunosti zadovoljan.

"Igrale su moje djevojke fantastično sve do 16-14 za nas u prvom setu, a onda je jedna velika serija Mladosti u za nas nezgodnoj rotaciji presudila po meni tijek cijelog susreta. U drugom smo setu još parirali, ali u trećem više nije bilo snage i koncentracije. Što se sezone tiče, možemo biti zadovoljni, igrali smo dobro u kontinuitetu, odradili puno teških utakmica. Doveli smo Mladost do 'majstorice', izvukli iz njih i iz nas maksimum i mislim da je to jako dobro za hrvatsku odbojku. Sezonom sam zadovoljan, ali ostaje i dalje žal za finalom", smatra trener Kaštelanki.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

odbojka, odbojkašice