Zagreb

ZAGREB: Prosvjedovali djelatnici Klinike za tumore. prof. Zadravec iznijela protuoptužbe!

Piše: PolitikaPlus/HRT

Usred epidemije eskaliralo je stanje u Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice koja je ostala bez ijednog radiologa.

U 5 do 12 djelatnici Klinike  za tumore izašli su pred bolnicu u znak prosvjeda protiv stanja na radiologiji. Povod za izlazak pred bolnicu bio je najnoviji okršaj na radiologiji, gdje je još jedna djelatnica nakon verbalnog napada prof. Zadravec završila na hitnom prijemu.

Okupljeni radnici su naglasili kako su uglavnom nezadovoljni ponašanjem dr. Zadravec te da mnogi od njih razmišljaju o davanju otkaza.

Zadravec: To je inscenirani događaj

Dodala je kako protiv Zadravec nema ništa, ali ima protiv njezinih odluka, a na upit jesu li radiolozi žrtve mobinga Dijane Zadravec odgovorila je kako "ne smatra da je Zadravec tolerantna".

Zadravec je pak, komentirajući novinarima prosvjed pred Klinikom, optužila Bolanču Čulo da je prosvjed organizirala radi svojeg supruga liječnika, kojeg je Zadravec prijavila zbog kaznenih radnji .

"Iza ovog insceniranog događaja stoji motiv da zaštiti svog supruga i dr. Kalouseka koji su kaznenim radnjama odlučili pretočiti novac u privatni sustav. Potpisivao je na stotine dokumenata, a Bolanča Čulo radi privatno 40 pacijenata, a ovdje joj je bio problem 10 onkoloških pacijenata. Ona je agresivno došla u moju sobu, namjerno pokušala napraviti incident, uzdisala i rekla da to neće učiniti”, rekla je Zadravec.

Tvrdi da je se napada jer je otkrila koruptivne radnje na Klinici za tumore za koje posjeduje dokumente.

O sukobu na Klinici za tumore oglasio se i resorni ministar Vili Beroš. Kaže da je njegova osnovna zadaća osiguravanje kontinuiranog pružanje zdravstvene zaštite.

Moja je osnovna briga, kao ministra, da se osigura kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite, posebno osjetljivim skupinama, dakle onkološkim bolesnicima. Zato sam uputio zahtjev ravnatelju bolnice u čijoj je ingerenciji rješavanje tih pitanje o hitnom unutarnjem nadzoru i izvještaju u toj zdravstvenoj ustanovi, poručio je ministar.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

klinika za tumore