Sport

Izbornik Horvat: Skupina je teška, a prvi cilj je proći s dva boda u drugi krug

Piše: PolitikaPlus/Hina

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat izjavio je u četvrtak nakon ždrijeba u Budimpešti za Euro 2022. da je naša skupina teška i da je prvi cilj proći s dva boda u drugi krug. 

"Skupina je teška i trebamo ići korak po korak, a prvi je Francuska. Nakon ovoga što nam se nedavno dogodilo u kvalifikacijama za OI mislim da će otvaranje sa Francuskom biti jako zanimljiva utakmica, odlučivat će nijanse. Mi Hrvati smo velika srca, lako praštamo, ali nećemo zaboraviti sve ono što je bilo u kvalifikacijama. Srbija se digla, a i Ukrajinu će se nešto pitati. No, na EP nema laganih protivnika", izjavio je izbornik Horvat.

Hrvatski rukometaši će prvi dio natjecanja na Europskom prvenstvu 2022. odigrati u skupini C kojoj je domaćin Szeged, a suparnici će joj biti reprezentacije Srbije, Francuske te Ukrajine.

 "Vjerujem da imamo snage odgovoriti svim izazovima. Prvi cilj je proći sa dva boda u drugi krug, jer se u drugom krugu križamo sa jakim reprezentacijama. Mi smo reprezentacija koja najviše ovisi o našim navijačima. Nadajmo se da će se stanje sa pandemijom koronavirusa smiriti, a Mađarska od ponedjeljka dopušta navijače na tribinama. Naši navijači mogu se početi lagano pakirati i veseliti prvom mjestu", dodao je izbornik.  

Domaćini rukometnog Eura, koji je na rasporedu od 13. do 30. siječnja sljedeće godine, su Mađarska i Slovačka. U borbu za odličja krenut će 24 reprezentacije koje će biti raspoređene u šest skupina, a igrat će se u Szegedu, Debrecenu, Budimpešti, Bratislavi i Košicama.  Hrvatska reprezentacija će prvu utakmicu u skupini odigrati 13. siječnja protiv Francuske, dva dana poslije suparnik našim rukometašima bit će Srbija, a zadnju utakmicu prvog dijela odigrat će 17. siječnja protiv Ukrajine. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina prvog kruga plasirat će se u drugi krug. 

Kapetan reprezentacije Domagoj Duvnjak ocijenio je da će svaka utakmica biti zanimljiva i teška.

"Jedna jako zanimljiva grupa je pred nama. Kao i uvijek, ono što ponavljamo je da se nadamo da ćemo biti zdravi i spremni. Vidjeli smo već puno puta dosad na Europskom prvenstvu nema slabog protivnika tako da će svaka utakmica biti zanimljiva i teška. Naravno, mi moramo misliti samo na nas, moramo se dobro pripremati i ne smijemo biti opušteni u niti jednom trenutku. Kao i uvijek, ići ćemo iz utakmice u utakmicu i dat ćemo sve od sebe", izjavio je Duvnjak. 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvoje horvat