Sport

NOGOMET: HNS poštuje odluku Sose da nastupa za njemačku reprezentaciju

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je u ponedjeljak u kojem navodi da prihvaća odluku nogometaša Borne Sose da nastupa za njemačku reprezentaciju.

"HNS primio je na znanje kako je Borna Sosa u telefonskom razgovoru obavijestio izbornika A reprezentacije Zlatka Dalića kako namjerava u budućnosti predstavljati reprezentaciju Njemačke. HNS prihvaća i poštuje odluku Borne Sose koji poput svakog igrača ima pravo odabrati za koju će reprezentaciju nastupati, sukladnom Fifinom statutu", stoji u priopćenju Saveza  koje je objavljeno u ponedjeljak na službenim stranicama.

"HNS nikad neće zadirati u neovisnost izbornika bilo kojeg uzrasta, no Sosa je neupitno bio u planovima stručnog stožera A reprezentacije koji je s njim bio u kontaktu posljednjih pola godine. Pritom je Sosa bio upoznat s planom da se na njega računa za okupljanje u ožujku, kada je na zamolbu izbornika U-21 Igora Bišćana prepušten mladoj reprezentaciji, imajući u vidu važnost Europskog prvenstva i činjenicu da ne može igrati na prve dvije utakmice tijekom tog okupljanja", dodaje Savez u priopćenju.

HNS i stručni stožer A reprezentacije ističe da je "Sosu primjer igrača koji je prošao cijeli razvojni put mladih hrvatskih selekcija i pritom postao spreman dati doprinos uspjesima A reprezentacije, što je prirodni put koji su prošli brojni igrači i sustav koji je iznjedrio aktualne svjetske doprvake".

HNS također navodi da neće komentirati eventualni postupak promjene nogometnog državljanstva jer se radi o FIFA-inom predmetu o kojem HNS nema sve relevantne informacije, dodajući da pritom ne sumnja da će FIFA donijeti odluku sukladnu svim važećim propisima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NOGOMET, HNS