Hrvatska

VUKOVAR: Kandidatkinja iz redova srpske manjine Mirić odala počast na Memorijalnom groblju

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nezavisna kandidatkinja za zamjenicu župana Vukovarsko – srijemske županije iz redova srpske nacionalne manjine Tatjana Mirić položila je u srijedu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru ruže i zapalila svijeće u spomen na sve ubijene i nestale tijekom Domovinskog rata. 

"Počast žrtvama odala sam prije svega iz ljudskosti, a ne radi bilo kakve kandidature i politike. I ranije sam ovdje dolazila. Smatram da je ovo jedan ljudski čin i ono najmanje što bilo tko od nas može i treba napraviti", rekla je, dodajući kako je svijeće zapalila i ruže položila u spomen na sve žrtve, bez obzira na nacionalnost i radi li se o Srbima, Hrvatima, Bošnjacima ili bilo kome drugome.

Kako je rekla, Domovinski rat je nešto što se dogodilo i što se ne treba i ne može zaboraviti, a posebno ga ne mogu zaboraviti obitelji ubijenih i nestalih.

"Međutim, rat se dogodio prije 30 godina i on je daleko iza nas. Vrijeme je da se okrenemo budućnosti i počnemo raditi u korist naše djece i naraštaja koji dolaze iza nas. Prošlost ne možemo promijeniti, ali možemo utjecati na budućnost svih nas", poručila je Tatjana Mirić.

 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TATJANA MARIĆ, VUKOVAR