Scena

GLAZBENA SCENA: Alen Vitasović i YouTube senzacija Ričard izbacili radiofonični singl "Ili si ili nisi"

Piše: PolitikaPlus
Alen Vitasović i YouTube fenomen Ričard novi hit "Ili Si Ili Nisi" posvećuju obećanjima političara koja su prohujala s vihorom
 
Novi singl "Ili Si Ili Nisi" izražava zaziranje od lažnih političkih obećanja te slavi ljudsko poštenje ● Alen je u novom singlu ponovno udružio snage s Marcom Grabberom i Ivanom Arnoldom, kojima se ovoga puta pridružila YouTube zvijezda Ričard ● Vitasoviću ovo je novi singl za Dancing Bear nakon neslužbene himne pandemije "Oštarije su mi zaprli"
 

 
Alen Vitasović + Marco Grabber + Ivan Arnold = hit. Formula je to hita koja se pokazala uspješnom prilikom stvaranja neslužbene himne pandemije "Oštarije su mi zaprli", iza koje stoji spomenuto glazbeno trojstvo. Ovoga puta spojila ih je netrpeljivost prema neispunjenim političkim obećanjima, stoga su svorili hit "Ili Si Ili Nisi", u kojem uz Vitasovića glavnu ulogu ima YouTube fenomen Ričard.

Momci novim singlom "Ili Si Ili Nisi" izražavaju gnjev prema političarima koji serijski štancaju silna obećanja koja na kraju ne ispune. U slučaju da vam se kosa na glavi diže od samog spomena na politiku, ova radiofonična pjesma ipak je puno snažnijeg značenja od same zasićenosti političkih obećanja. Naime, sam naziv pjesme reflektira pitanje "Jesi li pošten ili nisi", čime se slavi ljudska iskrenost za koju ponekad imamo dojam da je raritetna pojava. Unatoč svojim usponima i padovima, Alen ovom pjesmom ističe kako se nema namjeru "kambijati" (promijeniti) te kako uvijek iskreno govorio ono što mu je na umu.

U življenju đirom "što na umu, to na drumu", Vitasovića podržava njegov zadarski prijatelj Ričard, pravog imena Enio Meštrović. Ako niste čuli za njegov alter ego Ričard, riječ je o poznatom zadarskom performeru koji reputaciju "čovika od naroda" nema samo u Zadru, već i diljem Hrvatske gdje stotine tisuća Hrvata nasmijava na YouTubeu i TikToku svojim skečevima.

ekst za pjesmu "Ili Si Ili Nisi" potpisuju Vitasović, Arnold i Grabber, iza glazbe stoje Arnold i Grabber, koji potpisuje i produkciju. Osim Ričarda, na novome singlu ponovno gostuju Krešimir Tomec (Cubismo) na mandolinama i basu, poznati slovenski gitarist Robert Pikl (Manouche) na gitarama te istarski pjevač u usponu Daniel Moscarda kao back vokal. Pjesma je snimljena na relaciji Orbanići-Zadar-Ljubljana, a miksana je i masterirana u Ljubljani.

Kao i za spot pjesme "Oštarije su mi zarpli", tako je i spot za "Ili Si Ili Nisi" snimljen na potezu istarskih sela Orbanići i Juršići. Za režiju i scenarij spota zaslužan je Marco Grabber, a spot je snimila NuNu Production ekipa iz Pule na čelu s Danijelom Bartolićem i Marijanom Banko

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

alen vitasović