Zagreb

KORONAVIRUS: U Zagrebu 240 novozaraženih

Piše: PolitikaPlus

U Zagrebu je zabilježeno 240 novooboljelih prema podacima HZJZ-a, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Trenutno su u Zagrebu 1.822 aktivna slučaja, stoji u izvješću.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 805 testiranja na SARS-CoV-2 i 137 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 195 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 674 osobe.

Od 195 obrađenih pozitivnih osoba 72 su za sada negativne epidemiološke anamneze, a 100 osoba je kontakt covid pozitivnih osoba. Obrada za 15 osoba je još u tijeku. Kod dvije je osobe moguće izlaganje na radnom mjestu, kod jedne zdravstvena ustanova, a kod jedne obiteljsko okupljanje. Dvije osobe pregledao je liječnik obiteljske medicine, a dvije osobe su djelatnici domova za starije osobe. 

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nisu dijagnosticirani novooboljeli korisnici.

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS CoV-2 kod 30 učenika i četiri nastavnika osnovnih te 11 učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 452 učenika osnovnih i 191 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba je pet osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na Zagrebačkom velesajmu cijepljeno je 6.169 osoba, stoji u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS, GRAD ZAGREB