Turizam

CIJEPLJENJE: Cijepljeno više od tisuću turističkih djelatnika Makarske rivijere

Piše: PolitikaPlus/Hina

Oko 1700 turističkih djelatnika Makarskog primorja prijavilo se za cijepljenje, a njih više od tisuću cijepljeno je u subotu prijepodne u dvorani Gradskog sportskog centra u Makarskoj.

Direktorica makarske Turističke zajednice Hloverka Novak Srzić izvijestila je i da se cijepljenje obavlja bez gužvi i problema za sve turističke djelatnike, trgovce, brodare, agencijske službenike, iznajmljivače i druge koji rade ili su u kontaktu s gostima.

Tri tisuće doza cjepiva bit će dovoljno za današnji dan, dodala je.

"Nama je vrlo važno prije početka turističke sezone brendirati Makarsku i Makarsku rivijeru kao sigurno destinaciju. Već sada imamo goste u Makarskoj i na rivijeri pa prema procjenama očekujem da bi turistička sezone treba biti bolja nego lanjsko ljeto kada je Makarska ostvarila 50 posto  turističkog prometa u odnosu na 2019.", rekla je Novak Srzić.

Epidemiologinja Anamarija Jurčev Savičević iz Nastavnog  zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije rekla je da cijepljenje u Makarskoj protječe odlično i u skladu s očekivanjima.

"Odaziv je vrlo dobar, a mi smo kao ekipa sa sedam timova iz splitskog Zavoda pojačani s kolegama iz makarske ispostave i drugim liječnicima s makarskog područja spremni da se što više stanovništva s makarskog područja procijepi", izvijestila je.

Masovno cijepljeno protiv koronavirusa za turističke djelatnike Makarske i Makarske rivijere održava se u organizaciji Grada Makarske i gradske Turističke zajednice te suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

CIJEPLJENJE, MAKARSKA