Hrvatska

PLENKOVIĆ: HDZ je još jednom dokazao da je najveća stranka, ima najviše župana, gradonačelnika i općinskih načelnika...

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković čestitao je svima koji su u njima sudjelovali i onima koji su ostvarili potporu stanovnika nakon lokalnih izbora. Posebno je zahvalio onima koji su dali potporu kandidatima HDZ-a i njihovim partnerima. Istaknuo je da su rezultati HDZ-a dobri, pobjednički.

Kada se pogledaju rezultati u cjelini, županija, gradova i općina HDZ će iz ovih izbora izaći kao stranka koja u petoj godini mandata naše vlade ima najviše župana, gradonačelnika i općinskih načelnika. Drago mi je da su naša četiri kandidata, izravno u prvom krugu, pobijedila u utakmici za župane. Čestitam Ivanu Anušiću, Igoru Androviću, Danijelu Marušiću i Antoniji Jozić. Osim toga, HDZ će u osam županija igrati u drugom krugu. Vrlo je značajno da su i Gari Cappeli i Anđelko Stričak ostvarili sjajne rezultate u Primorsko-goranskoj i Varaždinskoj županiji. U Primorsko-goranskoj županiji po prvi puta župan Komadina nije pobijedio u prvom krugu, već ide u drugi krug, kazao je Plenković. 

Posebno je istaknuo dobar rezultat u Osijeku Ivana Radića, za koji praktički smatra da je osvojen za HDZ, a stranka će sve učiniti da Vice Mihanović pobijedi u Splitu u zadrži taj grad.

Posebno priznanje je dao Davoru Filipoviću, kandidatu u Zagrebu, za kojeg je rekao da je nova kvaliteta stranke.

Dodao je da će više težiti funkcionalnoj decentralizaciji i da će davati više samo samostalnosti županijama i gradovima.

'Kada se završi drugi krug imamo tri godine bez izbora i to je vrijeme za izbore i razvoj', poručio je Plenković.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ANDREJ PLENKOVIĆ, HDZ