Scena

SPLIT: Film Ivane Kragić Marinić otvara sezonu Ljetnog kina Bačvice

Piše: PolitikaPlus/Hina

Projekcijom filma koji je na ZagrebDoxu osvojio nagradu publike "Nun of Your Business" Ivane Marinić Kragić u četvrtak se otvara nova sezona ljetnoga kina Bačvice u sklopu projekta Kina Mediteran​.

Riječ je o dalmatinskoj premijeri dokumentarnog filma o dvije mlade časne sestre koje se upoznaju tijekom katoličkog okupljanja i zaljublju. Projekcija počinje u 21 sat, a bit će prisutne redateljica filma te obje protagonistice. Nakon projekcije održat će se kratki Q&A s ekipom filma, najavljuju organizatori.

Program se nastavlja u petak filmom Guya Ritchieja "Dani gnjeva", punim nepredvidivih zapleta i osebujnih likova. U subotu je na rasporedu "Spirala straha: Novo poglavlje Slagalice strave", a u nedjelju će se ponovno prikazati film "Nun of Your Business".

Idući tjedan, od 27. do 30. svibnja na programu su Disneyeva "Cruella", horor triler "Mjesto tišine 2", animirani film "Croods: novo doba" i dobitnik Oscara za najbolji međunarodni film, danski hit "Još jedna runda".

Kino Mediteran projekt je revitalizacije kina u Dalmaciji. Cilj mu je oživjeti kino dvorane i dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina bila dugo zatvorena.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

FILM, BAČVICE, KINO