Hrvatska

OPREMANJE ORUŽANIH SNAGA: Vijeće za obranu dalo potporu Vladi u dovršetku postupka odabira borbenog aviona

Piše: PolitikaPlus

Vijeće za obranu održalo je danas sjednicu koju su, sukladno Zakonu o obrani, zajednički sazvali predsjednik Republike Zoran Milanović i predsjednik Vlade Andrej Plenković i na kojoj je razmotreno pitanje nabave višenamjenskog borbenog aviona za potrebe opremanja Oružanih snaga Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika RH.

Na sjednici je Vijeće za obranu razmotrilo zaključke Međuresornog povjerenstva za nabavu višenamjenskog borbenog aviona.

Vijeće je zahvalilo Međuresornom povjerenstvu za nabavu višenamjenskog borbenog aviona i Radnoj skupini za stručnu potporu međuresornom povjerenstvu na kvalitetno odrađenom poslu te dalo potporu Vladi u dovršetku postupka odabira višenamjenskog borbenog aviona, za što je nadležna Vlada.

Sjednici su prisustvovali svi članovi Vijeća za obranu: predsjednik Republike, predsjednik Hrvatskog sabora, predsjednik Vlade, potpredsjednik Vlade i ministar financija, ministar obrane, ministar vanjskih i europskih poslova, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, predsjednik Odbora za obranu Hrvatskog sabora, savjetnik predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost', zaključuje se u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BORBENI ZRAKOPLOVI