Sport

UEFA: Utakmica Danska - Finska suspendirana. Eriksen stabilno

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nogometaš danske reprezentacije Christian Eriksen (29) nalazi se u "stabilnom stanju" nakon što je kolabirao na terenu na utakmici EURA Danska - Finska. 

Danski nogometni savez također je objavio da je Eriksen budan i stabilan.

Prema prvim informacijama Eriksen je u svjesnom stanju iznijet sa terena, a britanski mediji tvrde da je fotoreporter Reutersa snimio kako Eriksen podiže ruku u trenutku kada su ga na nosilima iznosili sa terena

U posljednjim trenucima prvog poluvremena susreta između Danske i Finske na EP-u Eriksen se srušio na teren, a liječnička služba odmah je počela s oživljavanjem.

Utakmica EURA Danska - Finska u Kopenhagenu je suspendirana nakon što je nogometaš danske reprezentacije Christian Eriksen (29) u 43. minuti kolabirao na terenu, priopćila je UEFA.

Suigrač hrvatskih reprezentativaca Marcela Brozovića i Ivana Perišića iz Intera srušio se sam od sebe.Eriksen je pao u nesvijest, a liječnička služba odmah je jurnula prema njemu i počela s oživljavanjem.Danski i finski reprezentativi i gledatelji na stadionu su ostali u šoku. Igrači su stvorili štit kako kamere ne bi snimile što se događa, no vidjelo se kako ga liječnici oživljavaju.Eriksen je na nosilima potom iznesen s terena, a utakmica je prekinuta.

Na velikim međunarodnim natjecanjima sličan slučaj se dogodio na Kupu konfederacija 2003. godineu Lyonu kada se na teren srušio kamerunski nogometaš Marc-Vivien Foe tijekom polufinala protiv Kolumbije. Foe je preminuo, a obdukcijom je ustanovljeno da je patio od srčane mane.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nogomet, euro