Scena

GLAZBENA SCENA: Dalmatino predstavljaju prekrasnu novu ljubavnu pjesmu misterioznog naziva "Refužo"

Piše: PolitikaPlus

"Refužo" je suptilna balada predivnog teksta čija se tematika bazira na poruci o ljubavi s kojom se ne bi trebalo olako razbacivati ● Ideja za novu pjesmu rodila se 2018. godine na trećoj australskoj turneji Dalmatina

 

Novi singl "Refužo" pronađite na svim streaming servisima - https://lnk.to/DalmatinoRefuzo


Dalmatino, jedan od najpoznatijih domaćih glazbenih sastava, koji čine Ivo Jagnjić (autor, vokal, gitara) i Zdravko Sunara (bubnjevi), objavljuju iznimno iščekivani novi singl "Refužo" uz prateći video spot.

Riječ je o predivnoj suptilnoj baladi pomalo intrigantnog i misterioznog naziva čija se tematika bazira na poruci o ljubavi s kojom se ne bi trebalo olako razbacivati i dozirati je na rinfuzu. Ideja za novu pjesmu "Refužo" rodila se 2018. godine u Adelaideu na trećoj australskoj turneji Dalmatina.

Singl "Refužo" objavljen je za diskografsku kuću Dancing Bear i riječ je o njihovom prvom materijalu u 2021. godini koji će se nesumnjivo uklopiti u ljetni ambijent koji je pred nama.

Nova ljubavna pjesma Dalmatina osvojit će vas upečatljivim stihovima te predivnim melodijama, aranžmanima i vokalnim dionicama koje diraju u srce. S obzirom da se grupa Dalmatino sa svim svojim prethodnim singlovima smjestila na vodeće pozicije domaćih top lista, novu pjesmu "Refužo" će zasigurno prepoznati njihova vjerna i brojna publika, ali i brojni urednici.

Pjesma je snimljena u studiju Deva, kod Dade Marušića koji je napravio i studijsku verziju video spota. Glazbenici koji su snimali pjesmu su Karlo Dotur i Ivo Jagnjić (gitare); Vedran Gavrić (bass); Ante Gašpardi (klavijature i programiranje); Zdravko Sunara (bubanj, perkusije); Alenka Milano i Rafaela Petric (back vokali).

Singl “Refužo” pronađite od petka, 11. lipnja, na svim streaming servisima.

Nemojmo zaboraviti kako je grupi Dalmatino na jesen 2019. godine u emisiji Music Pub Zlatka Turkalja uručeno posebno priznanje za 20 godina umjetničkog rada i izniman doprinos glazbenoj sceni. Iste godine obilježili su 20 godina postojanja uz posljednje izdanje, luksuznu CD kolekciju "Dalmatino - 20 godina" koja obuhvaća neke od njihovih najvećih hitova uključujući prethodna dva singla "Ljubin ti ruku" i "Sanjaj".

Od prethodnih velikih postignuća podsjećamo kako su Dalmatino 2002. nagrađeni prestižnom glazbenom nagradom Porin, u kategoriji za 'Najboljeg novog izvođača', uz nominacije u tri kategorije: 'Najbolja vokalna suradnja' (Dalmatino & Oliver), 'Najbolji novi izvođač' i 'Najbolji album zabavne glazbe'.  
U dva desetljeća djelovanja grupa Dalmatino niže samo uspjehe. Svi njihovi albumi mogu se pohvaliti 'best-seller' statusom, pokrenuli su revoluciju u dalmatinskoj pop glazbi te si osigurali status pop zvijezda platinastom tiražom prodaje albuma, uz dodijeljene srebrne, zlatne i platinaste ploče za ostvarene naklade.

Samo neki od hit singlova Dalmatina su njihov omiljeni duet s Oliverom Dragojevićem, "Ditelina s čet'ri lista" koji je prvi postao zaštitni znak benda, zatim "Cukar i sol", "Lozje", "Cvit od kamena", "Grdelin", "Noćas", "Božić bijeli", "Dobro jutro", "Jematva", "Dođi noćas u moj san", "Molitva za ribara", "Dajem ti rič", "Kiša će", "Bura Okriće", "Dvi sestre blizanke", "Lipa rič", "Croatia" i mnoge druge.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DALMATINO