Crna kronika

POŽAR: Požar stana u središtu Zadra, stanari evakuirani

Piše: PolitikaPlus/Hina

U višestoljetnoj kući u središtu Zadr, na Narodnom trgu, u utorak oko 11,30 sati izbio je požar u jednom od stanova, vatrogasci su obustavili širenje vatre i ostat će na terenu cijeli dan i noć, a stanari su evakuirani, doznaje se od zadarskih vatrogasaca.

Požar je izbio u jednom stanu, te je zahvatio još nekoliko stanova i poslovnih prostora te potkrovlje. Vatrogasci su obuzdali širenje vatre na prvom i drugom katu, ali plamen još uvijek tinja i širi se među drvenom konstrukcijom zgrade iz 14. stoljeća, potvrdio je Hini Željko Šoša, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zadar.

Na terenu su 23 vatrogasca s devet vozila i kako najavljuje zapovjednik Šoša, gasit će se cijeli dan i noć jer je riječ o starim, suhim drvenim gredama, trstici i drvenim podovima.

"Cijeli je Poluotok praktički požarna zona, moramo lokalizirati vatru da ne zahvati susjedni krov u Ulici Mihovila Klaića i da se ne širi dalje. Svi stanari su evakuirani i prije našeg dolaska. U zgradi koja gori i susjednim kućama više nema nikoga", dodao je Šoša. 

Za sada nisu poznati uzrok i okolnosti izbijanja požara, što će se utvrditi očevidom.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

požar, zadar