Zagreb

ZAGREB: Tomašević očekuje pristojnu sjednicu Skupštine čiji će predsjednik biti Klisović

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u četvrtak da očekuje pristojnu i protokolarnu konstituirajuću sjednicu Gradske skupštine, dodavši da je 28 zastupnika potpisima već podržalo prijedlog da Joško Klisović (SDP) bude predsjednik Skuptšine.    

“Većina zastupnika, njih 28, već je potpisalo prijedlog kojom je podržalo imenovanje Joška Klisovića (SDP) za predsjednika Skupštine. U tom smislu, nema potreba za glasanjem gdje je većina gdje nije. Nadam se da će to sve proći protokolarno i pristojno kao što to bude”, poručio je Tomašević uoči konstituirajuće sjednice Gradske skupštine. 

Uoči dolaska na konstituirajuću sjednicu, Tomašević je dodao da ne očekuje kritike skupštinske oporbe zbog njegovog imenovanja Uprave i Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga. 

Ponovio je da je imenovanje predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga Nikole Vukovića i člana Uprave Ante Samodola, bez javnog natječaja, bilo hitno nužno djelovanje, a da je Vuković, koji je već bio u Holdingu, iz njega  morao otići jer je kritizirao model upravljanja. 

“Vodili smo se time da  imenujemo za predsjednika uprave nekoga tko dobro zna sustav, tko je radio u Holdingu, tko je kritizirao sadašnji model upravljanja pa je zato morao otići iz Holdinga, no imajte na umu da ćemo većinu članova uprave imenovati na javnom natječaju vrlo brzo”, poručio je Tomašević. 

Možemo! i partneri s jedne strane te SDP s druge, potpisali su sporazum kojim su osigurali većinu u Gradskoj skupštini. 

Konstituirajuća sjednica održava se uživo, započela je u 10 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog Velesajma, a na dnevnom redu je, među ostalim, imenovanje predsjednika Skupštine i četvero potpredsjednika te predsjednika skupštinskih odbora, kao i prisega gradskih zastupnika.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tomislav tomašević, gradska skupština