Hrvatska

OPTUŽNICA: Podignuta optužnica protiv roditelja preminule djevojčice Nikoll

Piše: PolitikaPlus

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podiglo je optužnicu protiv 24-godišnje majke i  27-godišnjeg oca dvogodišnje djevojčice Nikoll koja je početkom travnja zaprimljena u bolnicu s teškim ozljedama, nakon čega je preminula.

Tužiteljstvo je priopćilo da optužnica tereti roditelje za kaznena djela  povrede djetetovih prava na štetu preminule Nikoll i još jednog njihovog djeteta starosti pet godina.

Roditeljima se optužnicom stavlja na teret da su od 1. studenog 2020. do 31. ožujka 2021. godine u obiteljskoj kući u Novoj Gradišci emocionalno zanemarivali Nikoll koju su, zajedno sa starijim djetetom, tjelesno i psihički zlostavljali.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitet preminule djevojčice, preciziralo da je majka 31. ožujka ove godine u obiteljskoj kući odgurnula Nikoll uslijed čega je djevojčica zadobila ozljede i umrla 4. travnja 2021. godine.

U podignutoj optužnici predloženo je produljenje istražnog zatvora protiv drugookrivljenog oca, dok je prvookrivljena majka puštena na slobodu budući da je prestala opasnost od utjecaja na svjedoke zbog kojih joj je bio određen istražni zatvor.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

OPTUŽNICA, SLAVONSKI BROD