Scena

DRAŽBA: Kupljena za 5 kanadskih dolara, slika Davida Bowieja dosegla cijenu od 108.120

Piše: PolitikaPlus

Slika koju je naslikao britanski pjevač David Bowie, koju je anonimna osoba kupila za pet kanadskih dolara u karitativnoj prodavaonici, prodana je za 108.120 kanadskih dolara na on-line dražbi, objavila je u petak kanadska aukcijska kuća.

Slika veličine 20x25 cm pod nazivom "DHead XLVI" bila je procijenjena na između 9.000 i 12.000 dolara. 

Ona je 2001. bila prodana preko internetske stranice posvećene Bowieju, a potom se našla u karitativnoj prodavaonici u Ontariju, gdje ju je anonimni kupac platio 5 kanadskih dolara.

On je kontaktirao aukcijsku kuću preko koje ju je prodao na dražbi.

"Djelo je naslikano između 1995. i 1997. u okviru serije portreta Davida Bowieja (nazvanih Mrtve glave ili DHeads)", koji predstavljaju samog pjevača ili njemu bliske osobe, pojasnio je za AFP Rob Cowley, predsjednik aukcijske kuće Cowley Abbott sa sjedištem u Torontu.

Sliku je kupio američki kolekcionar za cijenu od 108.120 kanadskih dolara, rekao je Cowley, dodavši da je inicijalni vlasnik "oduševljen i u šoku zbog konačnog rezultata" dražbe.

David Bowie prodao je više od 140 milijuna albuma tijekom svoje karijere, a imao je veliki utjecaj u glazbenoj sferi, u kinematografiji, modi i umjetnosti.

Umro je 10. siječnja 2016. od karcinoma, dva dana nakon svog 69. rođendana.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SLIKA, David Bowie