Scena

VIDEO ANALIZA: Evo koje filmove možete gledati u srpnju u hrvatskim kinima

Piše: Damir Demonja

*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

Za mjesec srpanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su deset premijernih filmova. Koji sve filmovi bi se trebali naći na programu hrvatskih kina, prema podacima kontaktiranih hrvatskih distributera i kino-prikazivača, navedeni su kako slijedi, s trenutnim datumima početaka njihovih prikazivanja u srpnju.

 

PAULOVO POSLJEDNJE PUTOVANJE (LE DERNIER VOYAGE/THE LAST JOURNEY OF PAUL W. R.)

Francuska, 2020.

Redatelj: Romain Quirot

Glumci: Hugo Becker, Jean Reno, Paul Hamy, Lya Oussadit-Lessert

Žanr: avantura, drama, ZF

Trajanje: 87 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: Apaches/Kinology/Tandem/Blitz Film & Video Distribution

Službena web stranica: https://en.apachesproductions.fr/

U bliskoj budućnosti ekološkog pustošenja, tajanstveni Crveni mjesec, pretjerano iskorištavan zbog svoje energije, naglo mijenja smjer i kreće ravno na Zemlju. Paul W. R., jedini astronaut sposoban spasiti čovječanstvo, nestaje prije početka svoje misije. Paul je, naime, otkrio tajnu Crvenog mjeseca i zašto ga se ne smije uništiti. Nemilosrdno lovljen, Paul susreće Elmu, tinejdžericu eksplozivne naravi, koji ga slijedi u potrazi za istinom.

Opstanak ljudske vrste ovisi o zagonetnom Paulu W. R.-u, najtalentiranijem astronautu generacije. No, tajanstveno, svega nekoliko sati prije misije, Paul je nestao...

U kinima od 01. srpnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)

 

PROČIŠĆENJE: ZAUVIJEK (THE FOREVER PURGE)

SAD, 2021.

Redatelj: Everardo Gout

Glumci: Will Patton, Ana de la Reguera, Josh Lucas, Cassidy Freeman

Žanr: akcija, horor, ZF, triler

Trajanje: 103 minute

Producentske tvrtke/Distributer: Universal Pictures/Perfect World Pictures/Platinum Dunes/Blumhouse Productions/Men in a Tree/Editus d.o.o.

Službena web stranica: https://www.theforeverpurge.com/

 

Pravila su prekršena.

„Pročišćenje: Zauvijek“ peti je i zadnji dio serijala „Pročišćenje“ te direktan nastavak filma „Pročišćenje: Izborna godina“ iz 2016. godine. Meksički par bježi od kartela i sklanja se na ranč u Teksasu gdje se nađu na udaru grupe koja i dalje nezakonito provodi Pročišćenje.

U kinima od 01. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

 

ypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>BLACK WIDOW (BLACK WIDOW)

SAD, 2021.

Redateljica: Cate Shortland

Glumci: Scarlett Johansson, Florence Pugh, Rachel Weisz, David Harbour

Žanr: akcija, avantura, ZF

Trajanje: 133 minute

Producentske tvrtke/Distributer: Marvel Studios/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution

Službena web stranica: https://www.disneyinternational.com/

Priča je svojevrsni pred nastavak koji nam razotkriva misteriozni lik Natashe Romanoff, njezinu prošlost i obuku u elitnom KGB-ovom programu. Kao Black Widow, Natasha se suočava s mračnim dijelovima svoje smrtnosti kada se pojavi opasna zavjera povezana s njezinim prijašnjim životom. Potaknuta silom koja se neće zaustaviti, Black Widow se mora suočiti s prošlosti i prekinuti odnose koji su postojali prije nego što je postala Osvetnica.

Prvi samostalni film jedne od najpoznatijih Marvelovih junakinja – Black Widow.

U kinima od 08. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ u 2D i Real D 3D i „CineStar“ IMAX kinu u IMAX 3D i Real D 3D 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ u 2D i Real D 3D (www.cineplexx.hr)

 

LEDENA CESTA (THE ICE ROAD)

SAD, 2021.

Redatelj: Jonathan Hensleigh

Glumci: Liam Neeson,Holt McCallany,Laurence Fishburne,Amber Midthunder,Matt McCoy

Žanr: avantura, drama, triler

Trajanje: 103 minute

Producentske tvrtke/Distributer: Code Entertainment/ShivHans Pictures/Envision Media Arts/Editus d.o.o.

Misija je na tankom ledu.

Nakon nesreće u udaljenom rudniku dijamanata na sjeveru Kanade, vozač kamiona na ledu pokreće nemoguću misiju spašavanja koja će ih voditi oceanima leda, sve u nadi kako će stići na vrijeme i spasiti zatrpane radnike.

U kinima od 08. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

 

SPACE JAM: NOVA LEGENDA (SPACE JAM: A NEW LEGACY)

Originalna verzija i sinkronizirana na hrvatski

SAD, 2021.

Redatelj: Malcolm D. Lee

Glumci: LeBron James,Don Cheadle,Khris Davis,Sonequa Martin-Green

Glasovi hrvatske sinkronizacije: Slavko Sobin, Mario Petreković,Božo Kelava,Ronald Žlabur,Franka Batelić,Dražen Bratulić

Žanr: animirani, avantura, komedija, obiteljski

Trajanje: 120 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: Warner Bros./Warner Animation Group/SpringHill Entertainment/Aero Mock-Ups/Proximity/Warner Bros. Animation/Blitz Film & Video Distribution

Službena web stranica: https://www.spacejam.com/

 

Ovo transformacijsko putovanje otkriva koliko će daleko neki roditelji ići kako bi se povezali sa svojom djecom. LeBron i njegov sin Dom zarobljeni su u digitalnom prostoru i LeBron ih mora odvesti kući na sigurno, vodeći sa sobom i Bugsa, Lolu i cijelu bandu notorno nediscipliniranih Looney Tunesa. U filmu se pojavljuju i mnoge profesionalne košarkaške zvijezde u ulogama u kojima ih do sada nismo mogli vidjeti.

Dobrodošli u Jam! NBA prvak i globalna ikona LeBron James kreće u epsku avanturu zajedno s bezvremenim Looney Tunes likovima.

U kinima od 15. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

 

TAJNE AZURNE OBALE (MYSTERE A SAINT-TROPEZ/DO YOU DO YOU SAINT-TROPEZ)

Francuska, 2021.

Redatelj: Nicolas Benamou

Glumci: Christian Clavier, Benoit Poelvoorde, Therry Lhermitte, Jerome Commandeur, Roissy de Palma, Virginie Hocq, Vincent Desagnat, Gerard Depardieu

Žanr: komedija, kriminalistički

Trajanje: 89 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: StudioCanal/Ouille Productions/Curiosa Films/Blitz Film & Video Distribution

Istraga inspektora Boulina. 8 osumnjičenih. 1 inspektor. 0 dokaza.

Kolovoz je 1970-e. Kao i svake godine, milijarder Claude Tranchant i njegova supruga Eliane borave u raskošnoj vili u Saint-Tropezu. Čini se da im ništa ne može pokvariti dobro raspoloženje. Uvjeren da je žrtva pokušaja ubojstva, Tranchant poziva svog prijatelja Chiraca da angažira usluge najboljeg inspektora iz Pariza. No, usred ljeta dostupan je samo inspektor Boulin, koji je nekoliko tjedana daleko od mirovine. On će vrlo osebujnim metodama slijediti trag uznemirivača.

Saint-Tropez, ljeto 1970-e. Dok boravi u svojoj raskošnoj vili, milijarder počinje dobivati prijeteća pisma. Inspektor Boulin vodi istragu, u dobru i zlu.

U kinima od 15. srpnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)

 

SNAKE EYES: G.I. JOE POČETAK (SNAKE EYES: G.I. JOE ORIGINS)

Kanada, SAD, 2021.

Redatelj: Robert Schwentke

Glumci: Henry Golding,Samara Weaving,Úrsula Corberó,Andrew Koji

Žanr: akcija, avantura, fantasy, ZF, triler

Producentske tvrtke/Distributer: Paramount Pictures/Metro-Goldwyn-Mayer/Skydance Media/Hasbro/Di Bonaventura Pictures/Entertainment One/Blitz Film & Video Distribution

Legendarni ratnik. Njegov epski početak.

Snake Eyes jedan je od fanovima najdražih likova, ponajviše zbog svoje tajnovitosti i ubojitosti. U samostalnom filmu tražit će ubojicu svoga oca. Snake radi za Cobru i pristaje na krađu svetog dragulja Arashikagea u zamjenu za informacije o ubojici svoga oca. Međutim, njegova je odanost na kušnji kada Cobrina istinska namjera dođe u fokus i on tada počne propitivati svoju misiju osvete.

Snake Eyes, tihi komandos i jedan od fanovima najdražih likova G.I. Joe franšize, u svom solo, spin off filmu!

U kinima od 22. srpnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ i „CineStar“ IMAX kinu u IMAX 2D i 4DX (www.blitz-cinestar.hr)

DIVLJI SPIRIT (SPIRIT UNTAMED)

Sinkroniziran na hrvatski

SAD, 2021.

Redatelji: Elaine Bogan, Ennio Torresan

Žanr: animirani, avantura, obiteljski, vestern

Trajanje: 88 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: DreamWorks Animation/Universal Pictures International/Editus d.o.o.

Službena web stranica: https://www.dreamworks.com/

Očekujte avanturu.

Lucky Prescott nije upoznala svoju pokojnu majku Milagro Navarro, neustrašivu jahačicu kaskaderku iz Miradera, maloga grada na Divljem zapadu. Poput svoje majke, Lucky ne mari previše za pravila i ograničenja, čime svojoj teti Cori zadaje puno briga. Lucky je odrasla u gradu na istočnoj obali pod Corinim budnim okom, ali kada pretjera s opasnim nestašlucima, Cora odluči da se presele u Miradero, gdje živi Luckyin otac Jim. Lucky u početku nije oduševljena životom u pospanom gradiću, ali to se promijeni kada upozna divljeg mustanga Spirita i sprijatelji se s jahačicama Abigail Stone i Pru Granger.

Pruin otac, vlasnik farme Al Granger, najbolji je prijatelj Luckyjina oca. Kada bešćutni kauboj i njegova družina odluče uhvatiti Spirita i njegovo stado kako bi ih prodali u zatočeništvo i teški rad, Lucky povede svoje nove prijateljice u veliku avanturu kako bi spasila konja koji joj je dao osjećaj slobode i svrhe te joj pomogao da otkrije vezu s majkom i meksičkim nasljeđem.

Omiljena franšiza studija DreamWorks Animation započela je filmom „Neustrašivi Spirit (Spirit: Stallion of Cimarron)“ nominiranim za „Oscara“, a uključuje i TV-seriju nagrađenu „Emmyjem“.

U kinima od 29. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

 

KRSTARENJE DŽUNGLOM (JUNGLE CRUISE)

SAD, 2021.

Redatelj: Jaume Collet-Serra

Glumci: Dwayne Johnson,Emily Blunt,Edgar Ramirez,Jack Whitehall,Jesse Plemons,Paul Giamatti

Žanr: akcija, avantura, komedija

Trajanje: 127 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: Walt Disney Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution

Službena web stranica: https://www.disneyinternational.com/

 

Lily (Emily Blunt) putuje iz Londona u džunglu Amazone gdje angažira Franka (Dwayne Johnson) da je vozi u svom brodiću niz rijeku. Lily je odlučna otkriti drevno stablo s nevjerojatnim ljekovitim svojstvima koje imaju moć promijeniti budućnost medicine. U svojoj potrazi, ovaj dvojac će se susresti s bezbroj opasnosti i natprirodnih sila u varljivoj ljepoti bujne prašume.

Ekspedicija krstarenja kroz džunglu s mega zvijezdom Dwayneom Johnsonom i Emily Blunt u glavnim ulogama.

U kinima od 29. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ u 2D i Real D 3D i „CineStar“ IMAX kinu u IMAX 3D i Real D 3D 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cinepelxx“ u 2D i Real D 3D

MIRIS RUŽA (LA FINE FLEUR)

Francuska, 2021.

Redatelj: Pierre Pinaud

Glumci: Catherine FrotManel FoulgocFatsah Bouyahmed

Žanr: komedija,

Trajanje: 95 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: Charades/Blitz Film & Video Distribution

Eve Vernet bila je najveća uzgajivačica ruža. Sada je na rubu bankrota, prijeti joj da je otkupi moćni konkurent. Povrh toga, Véra, njezina vjerna tajnica, zaposlila je troje zaposlenika bez ikakvih vrtlarskih vještina. Nemajući ništa zajedničko, upuštaju se u avanturu kako bi spasili svoju malu farmu ruža.

Unatoč očitim razlikama, grupa ljudi smišlja ludi plan koji bi im mogao zauvijek promijeniti živote, pritom neočekivano otkrivajući ljepote života koje vrijedi njegovati.

U kinima od 29. srpnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kino, film